Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real acull amb èxit de públic la XXVI Trobada Comarcal de Bandes amb la presència d’11 societats musicals de la Plana Baixa

Vila-real acull amb èxit de públic la XXVI Trobada Comarcal de Bandes amb la presència d’11 societats musicals de la Plana Baixa

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, assistix a una jornada en la qual destaca la importància social, educativa i cultural de les bandes de música.

Vila-real ha acollit este dissabte la XXVI Trobada Comarcal de Bandes, esdeveniment organitzat per la Diputació Provincial de Castelló en el qual 11 col·lectius integrats en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han recorregut els carrers de la localitat per a concloure amb un concert conjunt en la plaça Major.

L’esdeveniment, que ha comptat amb la presència de la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha posat el colofó a una intensa jornada que ha començat al matí amb la 51a Assemblea General Ordinària de la FSMCV, acte que ha reunit durant tot el dia l’Auditori de Vila-real a representants de les 554 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana sota el lema “La il·lusió de sempre, la clau del futur”.

La Trobada, que ha comptat amb gran presència de públic, ha comptat amb 11 bandes de la Plana Baixa: Unió Musical d’Alfondeguilla, Unió Musical Artanense d’Artana, Filharmònica de Borriana, Unió Musical Eslidense d’Eslida, Unió Musical San Felip Neri de la Llosa, Societat Unió Musical Santa Cecília de Moncofa, Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó, Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó, Unió Musical Santa Cecília de Xilxes y Unió Musical La Lira de Vila-real.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la “importància de les bandes de música perquè formen part del moviment cultural associatiu més important de l’Estat”. En esta línia, Sanz ha subratllat la rellevància del treball que realitzen en tots els pobles, “una labor cultural, educativa, social, que afavorix la participació i la convivència”.

La diputada provincial de Cultura ha recordat que, precisament, la seua primera reunió com a responsable de l’àrea va ser reunir-se amb la federació provincial de les bandes de música per a escoltar les seves propostes. De fet, ja es va avançar en el seu moment que per a 2020 es modificaran les bases de subvencions i es pretén potenciar el Certamen Provincial de Bandes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.