fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real celebrarà este diumenge la Festa del Termet amb la missa, processó i el concert de la Lira, garantint les mesures de control i higiene

Vila-real celebrarà este diumenge la Festa del Termet amb la missa, processó i el concert de la Lira, garantint les mesures de control i higiene

Vila-real celebrarà este diumenge 5 de juliol la Festa del Termet amb la qual la ciutat dóna tradicionalment la benvinguda a l’estiu.

La Generalitat Valenciana ha informat favorablement la celebració d’este acte, organitzat per la Regidoria de Tradicions de l’Ajuntament de Vila-real, que constarà finalment de la missa a l’esplanada enfront de la capella de l’Ermita, la processó i el concert de la Unió Musical La Lira. Enguany no es realitzarà el repartiment d’orxata i fartons, per seguretat, a causa de la situació de crisi sanitària, i s’ha establit un protocol especial de control d’aforament i mesures d’higiene.

Este passat dimecres 1 de juliol, l’alcalde, José Benlloch, i la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, es van reunir amb els representants eclesiàstics de la capella de la Mare de Déu de Gràcia, representants dels portadors de la imatge de la Verge, de la Unió Musical La Lira i de la Confraria del Rosari de la Divina Aurora, entitats que participen en la celebració de la Festa del Termet, per a tractar l’organització d’este acte en el context actual de la normativa en matèria sanitària establida per la Generalitat Valenciana.

L’alcalde va decidir realitzar una consulta a la Conselleria de Sanitat respecte a la possibilitat de celebrar esta festa, els orígens de la qual a Vila-real es remunten a principis del segle XVII, establint per part de l’Ajuntament un pla de mesures de control d’aforament, distàncies de seguretat i higiene, assimilant la celebració a un acte cultural quant a les mesures a prendre. La proposta ha sigut informada favorablement per la Direcció General de Salut Pública.

Així les coses, tradicionalment la Festa del Termet comptava amb la missa, la processó, el repartiment d’orxata i fartons i el concert de la Unió Musical La Lira. Finalment, s’exclourà el repartiment d’orxata i fartons atesa la dificultat de garantir les mesures sanitàries exigibles.
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assenyalat que “hem estat treballant tota la setmana amb la Conselleria de Sanitat perquè es puga aclarir este tipus d’actes de culte i s’aclarisca amb quines mesures es poden realitzar i em consta que la Conselleria està treballant en un document per als pròxims dies que aclarirà moltíssim esta situació”. No obstant això, ha afegit l’alcalde, “atés que no ha sigut possible arribar a temps a formalitzar este document, per a poder organitzar per part nostra el nostre important acte del diumenge, vam decidir realitzar esta consulta i parlar directament amb el Govern valencià al qual agraïm estretament la seua col·laboració i em consta la preocupació de la consellera per intentar aclarir esta situació”.

La Festa del Termet començarà a les 9.30 hores amb la missa, que s’oficiarà a l’esplanada enfront de la capella i per a la qual s’han establit mesures de limitació d’aforament i higiene. Els assistents majors de 6 anys hauran de portar màscara i es distribuiran envasos individuals de gel hidroalcohòlic que l’Ajuntament ha adquirit a una empresa local. Hi haurà un total de 200 cadires per als assistents, complint amb la distància de seguretat i ocupant un 75% de l’espai disponible. Seguidament es realitzarà la processó, en la qual participaran els portadors de la imatge de la patrona, ajustant el recorregut a l’espai disponible. Finalment, se celebrarà el concert a càrrec de la Unió Musical La Lira, amb la participació de 55 músics. En tot moment es garantirà el control d’aforament i el compliment de les distàncies de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.