fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real impulsa la primera Fira de l’Estudiant per a ampliar les opcions formatives i facilitar la inserció laboral dels joves

Vila-real impulsa la primera Fira de l’Estudiant per a ampliar les opcions formatives i facilitar la inserció laboral dels joves

La Fira de l’Estudiant, impulsada per la Regidoria de Joventut, posarà per primera vegada en comú totes les opcions formatives i eixides laborals a l’abast dels estudiants de Vila-real, per tal de facilitar als joves l’elecció de la pròpia trajectòria professional i afavorir la seua inserció laboral.

La regidora de Joventut, Anna Vicens, ha presentat la trobada, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de març al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real.

“Este equip de govern aposta i confia en la joventut de Vila-real, ja que són el present i el futur de la nostra ciutat”, assenyala Vicens. Esta aposta es veurà reflectida el pròxim mes de març en la primera Fira de l’Estudiant que se celebrarà a la ciutat, amb l’objectiu d’oferir a la joventut vila-realenca totes les opcions formatives possibles, a més de facilitar la seua immersió en el mercat laboral. “La formació i experiència són fonamentals per a potenciar i desenvolupar la vida dels nostres joves i garantir el futur de la nostra ciutat”, ha incidit Vicens. “Hem decidit portar totes les opcions formatives i per això comptarem amb estands d’universitats, institucions educatives, acadèmies d’oposicions, centres d’idiomes, mobilitat internacional i forces de seguretat”, detalla.

Esta primera edició de la fira està enfocada en la tendència internacional STIAM, que considera a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques com les grans branques del futur laboral. “Des de la Regidoria de Joventut no sols s’ha convidat a institucions educatives sinó també a entitats que puguen prestar una eixida professional com poden ser empreses privades i acadèmies de treball”, ha assegurat l’edil. Amb esta premissa, la primera Fira de l’Estudiant té en estos moments 28 estands informatius confirmats de diferents institucions i organismes com la Universitat Jaume I, la UNED, la Universitat de Navarra, la Universitat Oberta de Catalunya, els instituts Fundació Flors i Jaume I de Castelló, acadèmies d’oposicions i d’idiomes com TEC de Vila-real, cossos de bombers, Policia Nacional i exèrcit, i diverses empreses privades.

L’esdeveniment, que obrirà les portes de 10.00 a 14.00 hores del migdia i de 17.30 a 20.00 hores de la vesprada, rebrà durant els matins a estudiants de tercer i quart de l’ESO i batxiller de tots els instituts públics i escoles concertades de Vila-real, els qui obtindran, a través d’un grup d’experts, una introducció sobre les diferents possibilitats formatives a les quals poden optar. “Encara que les jornades estan especialment dirigides a la joventut de Vila-real, també estan orientades a professors, professionals, pares, mares, i qualsevol persona que vulga ampliar la seua formació professional”, ha explicat Vicens.

La Regidoria de Joventut convida a qualsevol entitat que vulga sumar-se als estands informatius, i a tota població de Vila-real, a participar en la primera Fira de l’Estudiant. “Creiem en l’educació formal i en l’ensenyament de valors que promoga una participació ciutadana lliure, responsable i compromesa a Vila-real”, ha conclòs la regidora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.