fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real obri la commemoraci贸 del Centenari del patronatge de Sant Pasqual amb una mostra filat猫lica i material promocional

Vila-real obri la commemoraci贸 del Centenari del patronatge de Sant Pasqual amb una mostra filat猫lica i material promocional

La Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real acull l’exposici贸 des del 20 de febrer fins al 20 de mar莽 i organitza tallers per a donar a con猫ixer la seua figura als escolars

Vila-real celebra al llarg de tot aquest any el Centenari del patronatge de Sant Pasqual. Una commemoraci贸 que comen莽ar脿 dilluns, 20 de febrer, amb la inauguraci贸 d’una exposici贸 filat猫lica que, sota el nom Una mirada sobre Sant Pasqual. Patr贸 de Vila-real, mostrar脿 tot tipus de material postal sobre el patr贸 de la ciutat d’un gran valor documental i, especialment, per a col路leccionistes i persones interessades en la tem脿tica.

La mostra, impulsada per la Regidoria de Turisme i la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real, amb la col路laboraci贸 d’El Bressol i l’associaci贸 d’Amics del Pouet del Sant, compta tamb茅 amb el suport de la Fundaci贸 Pro-Monestir i Bas铆lica de Sant Pasqual, que s’estrena com a patrocinadora d’esdeveniments per a promoure el turisme religi贸s.
L’edil de Turisme, Emilio Obiol, acompanyat pel gerent de la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, ha mostrat el logotip que representa el conjunt d’actes del centenari, que presenta la forma d’un calze amb una planimetria del pl脿nol de la vila medieval de la ciutat realitzat per Mart铆 de Viciana i una creu al centre i amb la inscripci贸 en llat铆 Sant Pasqual i Vila-real, cent anys de patronatge 1917-2017, que estar脿 representat a totes les activitats que es realitzen al llarg de l’any.

En el cas de la mostra filat猫lica, amb 15 panells que es podran observar a les sales de la Fundaci贸 Caixa Rural fins al 20 de mar莽, s’oferir脿, tal com ha indicat Obiol, “una mirada pedag貌gica, formativa i informativa i molt interessant per a col路leccionistes i aficionats a la filat猫lia”, al mateix temps que ha agra茂t el treball de Salvador Carracedo, com a “comissari i alma mater de l’exposici贸, composta per material postal com segells, matasegells i altres productes relacionats amb el sant.

Aix铆 mateix, Correus ha editat expressament un segell commemoratiu de Sant Pasqual que es podr脿 usar durant un temps per als enviaments postals dins d’Espanya. A m茅s, s’ha creat un mata-segells per a fer valdre el logotip i s’ha editat una postal especial amb tres imatges de punts emblem脿tics de la ciutat i tres de la bas铆lica i del patr贸, amb les quals podran treballar els escolars que acudisquen a con猫ixer la mostra.

En aquest sentit, el gerent de la Fundaci贸 Caixa Rural, Josep Ramos, ha explicat que l’exposici贸 estar脿 oberta al p煤blic durant les vesprades, de 17.00 a 20.00 hores, mentre que els matins es reserven per als alumnes de sis猫 de prim脿ria dels centres educatius, que, a m茅s de con猫ixer alguns fragments de la vida del sant, on s’enaltiran valors com la solidaritat, a trav茅s d’un v铆deo i una explicaci贸, realitzaran una visita guiada a la mostra i participaran en un taller de filat猫lia, on “podran aprendre tot sobre l’enviament postal f铆sic, alguna cosa que avui dia queda pr脿cticament relegat al romanticisme”, indica Ramos. Al mateix temps, apunta que la Fundaci贸 Caixa Rural s’involucrar脿 en altres activitats del centenari per “donar suport a l’Ajuntament, com per exemple, en la II Edici贸 del Concurs de Pintura R脿pida que se celebra durant les festes de Sant Pasqual, la tem脿tica principal de la qual ser脿 el patr贸 de la ciutat”.

Tant Obiol com Ramos han convidat a tots els ve茂ns a participar i submergir-se en aquest esdeveniment “amb un alt component intergeneracional, que interessar脿 a persones de totes les edats” i que compta amb “tot tipus de curiositats i material molt interessant”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.