Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real presenta el programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real presenta el programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia

Les festes comptaran amb més de 260 actes i un paper especial de les penyes en el 40é aniversari de la Comissió de Penyes.

Vila-real commemora enguany el 40é aniversari de la Comissió de Penyes i, amb elles, de la popularització de les festes patronals. Per això, el programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia donarà enguany un especial protagonisme a les penyes, començant per la seua presentació: amb motiu de l’aniversari, la presentació del tradicional llibret s’ha traslladat al casal de la Morapio, una de les 12 penyes pioneres de 1979 que encara es mantenen en la Comissió.

Fins allí s’ha desplaçat la comitiva oficial, encapçalada per la reina, Carmen Rubert, i les seues dames, l’alcalde, José Benlloch, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, el president de la Comissió de Penyes, David García. Amb ells han estat els membres de la penya Morapio, representats per Matilde Peña, i el representant de l’empresa Fobesa, Javier Bartolomé, que patrocina el llibret. “El programa de les festes és sempre una representació del que és Vila-real, de tot el que les nostres penyes i entitats fan al llarg de l’any i per això hem considerat importat obrir este acte a la societat, apropar-lo al carrer, en concret a la penya Morapio, que representa perfectament l’esperit d’aquelles penyes pioneres que, l’any 1979, i de la mà de l’exalcalde Batiste Carceller, van atorgar el caràcter popular que hui tenen les nostres festes”, explica Benlloch, qui ha volgut agrair l’hospitalitat de la penya per acceptar acollir esta presentació.

El programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia, que començarà a repartir-se en mà entre dimecres i dijous a la Casa de la Festa i ja està disponible en el web http://programadefestes.vila-real.es i en l’app Vila-real, engloba més de 260 actes per a tots els públics, en homenatge a la patrona de la ciutat. “Una gran varietat d’actes, que costen molt de preparar i de coordinar, que reflecteixen també la dicotomia poble-ciutat que tant ens caracteritza: des de concerts multitudinaris com el de Fangoria o la nova Fira gastronòmica, amb la qual seguim en la tònica d’anar recuperant espai per a la ciutat en l’avinguda de la Murà, a actes més tradicionals i propis, que formen part de la nostra forma de ser. Perquè Vila-real vol continuar sent poble, sense renunciar a ser ciutat”, puntualitza.

La Fira gastronòmica és, a més, una de les principals novetats de les festes, impulsada per una Comissió de Penyes que, tal com ha assenyalat David Garcia, ha volgut garantir la presència de l’entitat amb activitats significades cada dia de les festes: l’ofrena, l’exposició dels 40 anys de la Comissió de Penyes, el concurs d’allioli, un campionat de futbol-3, els empedrats, paelles, una gimcana per a penyes o la recuperació del dia de les disfresses en format tardeo i en la mateixa Fira gastronòmica –que tindrà un horari de 9.00 a 1.00 hores en cap de setmana i de 12.00 a 1.00 hores entre setmana- són les principals activitats preparades per la Comissió per a estes festes. Per part seua, el president de la Junta de Festes i el regidor de Festes han destacat la varietat dels actes i la diversitat de públics que podran gaudir de les festes, per a les quals reclamen també “respecte” al dret de descans dels veïns.

En nom de la penya Morapio, Matilde Peña ha destacat “l’honor” que per a l’entitat suposa haver albergat l’acte. “Felicitem des d’ací a totes les penyes que porten 40 anys en la Comissió i també a les més joves, que aporten sàvia nova a la festa”, assenyala. L’alcalde li ha lliurat una al·legoria de la ciutat, en reconeixement al seu paper en la festa. “A partir de hui, la Morapio entra a formar part, encara més, de la història de les festes de Vila-real”, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.