fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real reprén el mercat ambulant d’alimentació els dissabtes amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats

Vila-real reprén el mercat ambulant d’alimentació els dissabtes amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats

Els venedors de productes de primera necessitat que tenien els seus llocs en diferents dies i llocs de la ciutat han adaptat la seua activitat al nou emplaçament que permet comptar amb les mesures de seguretat i higiene marcades per la COVID-19.

El mercat ambulant dels dissabtes de productes alimentaris i de primera necessitat s’estrena amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats. Els venedors, que fins ara tenien els seus llocs en els mercats de dimecres, dijous i dissabtes, s’han adaptat a la nova ubicació per a mantindre la seua activitat i poder proveir a la ciutadania de productes frescos i de proximitat. Ara i, a causa de la situació de la crisi sanitària per la COVID-19, el mercat de venda no sedentària, conegut popularment com el de la fruita i la verdura, se celebrarà únicament els dissabtes al matí per a complir amb les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

La nova ubicació permet garantir el control d’afluència, la separació dels establiments i la distància social, directrius fixades pel Consell per a la realització d’estos mercats de venda ambulant durant l’estat d’alarma. “L’aparcament enfront dels jutjats, a l’ésser un espai ampli, amb un aforament per a 250 persones, permet controlar les entrades i eixides i assegurar que es compleixen perfectament amb les distàncies de seguretat”, ha explicat el regidor d’Economia, Xus Madrigal, qui ha volgut destacar “el civisme, la responsabilitat i la comprensió que ha demostrat la ciutadania de Vila-real adaptant-se, amb tota normalitat, a la situació actual a l’hora de realitzar les seues compres”.

Per a complir amb les mesures sanitàries, la Policia Local regula l’accés i eixida a les instal·lacions. Els clients han de fer ús del gel desinfectant abans d’entrar i mantindre la distància de seguretat mínima de dos metres. A l’interior, els col·laboradors del Registre municipal de voluntariat COVID-19 i Protecció Civil, han garantit que en tot moment es respectaren estes mesures i les línies de separació entre clients, productes i comerciants. Encara que la majoria dels venedors disposava ja en les seues parades de gel desinfectant i comptaven amb les mesures de protecció necessàries, els voluntaris han repartit màscares a tots els venedors.

L’espai compta amb banys públics i, des d’este dissabte, existeix una parada de l’autobús urbà gratuït Groguet al carrer Matilde Salvador, a escassos metres del mercat que ofereix diferents horaris: 7.30 hores, 9.30 hores, 11.30 hores i 13.30 hores. Un nou recorregut (línia 1C) que amplia el servei actual de la línia 1B per a facilitar les compres i accedir al mercat.

Esta iniciativa se suma a les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Vila-real per a ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 sobre el comerç i l’economia local encaminades a afavorir la progressiva tornada a la normalitat. Entre elles i, la més recent anunciada per l’alcalde, José Benlloch, la tramitació d’un expedient per a l’eliminació de les taxes d’ocupació de via pública de mercats de venda no sedentària, terrasses i quioscos fins al 31 de desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.