fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real repr茅n el mercat ambulant d’alimentaci贸 els dissabtes amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats

Vila-real repr茅n el mercat ambulant d’alimentaci贸 els dissabtes amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats

Els venedors de productes de primera necessitat que tenien els seus llocs en diferents dies i llocs de la ciutat han adaptat la seua activitat al nou empla莽ament que permet comptar amb les mesures de seguretat i higiene marcades per la COVID-19.

El mercat ambulant dels dissabtes de productes alimentaris i de primera necessitat s’estrena amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats. Els venedors, que fins ara tenien els seus llocs en els mercats de dimecres, dijous i dissabtes, s’han adaptat a la nova ubicaci贸 per a mantindre la seua activitat i poder proveir a la ciutadania de productes frescos i de proximitat. Ara i, a causa de la situaci贸 de la crisi sanit脿ria per la COVID-19, el mercat de venda no sedent脿ria, conegut popularment com el de la fruita i la verdura, se celebrar脿 煤nicament els dissabtes al mat铆 per a complir amb les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut P煤blica.

La nova ubicaci贸 permet garantir el control d’aflu猫ncia, la separaci贸 dels establiments i la dist脿ncia social, directrius fixades pel Consell per a la realitzaci贸 d’estos mercats de venda ambulant durant l’estat d’alarma. “L’aparcament enfront dels jutjats, a l’茅sser un espai ampli, amb un aforament per a 250 persones, permet controlar les entrades i eixides i assegurar que es compleixen perfectament amb les dist脿ncies de seguretat”, ha explicat el regidor d’Economia, Xus Madrigal, qui ha volgut destacar “el civisme, la responsabilitat i la comprensi贸 que ha demostrat la ciutadania de Vila-real adaptant-se, amb tota normalitat, a la situaci贸 actual a l’hora de realitzar les seues compres”.

Per a complir amb les mesures sanit脿ries, la Policia Local regula l’acc茅s i eixida a les instal路lacions. Els clients han de fer 煤s del gel desinfectant abans d’entrar i mantindre la dist脿ncia de seguretat m铆nima de dos metres. A l’interior, els col路laboradors del Registre municipal de voluntariat COVID-19 i Protecci贸 Civil, han garantit que en tot moment es respectaren estes mesures i les l铆nies de separaci贸 entre clients, productes i comerciants. Encara que la majoria dels venedors disposava ja en les seues parades de gel desinfectant i comptaven amb les mesures de protecci贸 necess脿ries, els voluntaris han repartit m脿scares a tots els venedors.

L’espai compta amb banys p煤blics i, des d’este dissabte, existeix una parada de l’autob煤s urb脿 gratu茂t Groguet al carrer Matilde Salvador, a escassos metres del mercat que ofereix diferents horaris: 7.30 hores, 9.30 hores, 11.30 hores i 13.30 hores. Un nou recorregut (l铆nia 1C) que amplia el servei actual de la l铆nia 1B per a facilitar les compres i accedir al mercat.

Esta iniciativa se suma a les accions que est脿 duent a terme l’Ajuntament de Vila-real per a ajudar a pal路liar els efectes de la crisi de la COVID-19 sobre el comer莽 i l’economia local encaminades a afavorir la progressiva tornada a la normalitat. Entre elles i, la m茅s recent anunciada per l’alcalde, Jos茅 Benlloch, la tramitaci贸 d’un expedient per a l’eliminaci贸 de les taxes d’ocupaci贸 de via p煤blica de mercats de venda no sedent脿ria, terrasses i quioscos fins al 31 de desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.