fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real reprén este cap de setmana les visites guiades gratuïtes amb un recorregut pel Termet i els seus 5.000 anys d’història

Vila-real reprén este cap de setmana les visites guiades gratuïtes amb un recorregut pel Termet i els seus 5.000 anys d’història

Les rutes tenen una duració de dues hores i la seua inscripció haurà de ser amb cita prèvia/ Els grups seran d’un màxim de 25 persones, no es repartiran fullets i tots hauran de portar màscara i guardar la distància de seguretat.

Un viatge pel Vila-real medieval, redescobrir el paratge natural del Termet i endinsar-se en el patrimoni hidràulic del riu Millars són les visites guiades gratuïtes que la Regidoria de Turisme ha preparat per a este estiu. Els veïns i visitants tindran l’oportunitat durant els mesos de juliol i agost de conéixer millor el ric patrimoni de la localitat amb unes rutes turístiques que comptaran amb mesures de seguretat i prevenció sanitària concordes a la situació actual. La primera eixida serà este dissabte 11 de juliol amb un recorregut pel Termet i els seus 5.000 anys d’història.

En total seran huit eixides: els dissabtes al matí, a les 10.00 hores, es realitzaran les excussions de ‘El Termet: 5.000 anys d’història’ i ‘Patrimoni hidràulic del riu Millars’ i a les nits, a les 22.00 hores, ‘Vila-real medieval’. La primera ruta guiada ‘El Termet:5.000 anys d’història’ és una oportunitat per a gaudir del paratge que envolta l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia. Està prevista per a este dissabte dia 11 a les 10.00 hores i es repetirà el dia 1 d’agost a la mateixa hora. Per al dissabte 18 de juliol i el 8 d’Agost està programada l’eixida nocturna ‘Vila-real medieval’ que permetrà descobrir els valors patrimonials més valuosos del municipi, el seu traçat urbanístic medieval i les muralles. Finalment, la ruta ‘Patrimoni hidràulic del riu Millars’, els dies 25 de juliol 22 d’agost,oferirà al visitant aprofundir en el valor del riu, des del seu servei com a regadiu de zones agrícoles a accionar molins hidràulics amb diferents finalitats, tant energètiques com manufactureres.

“És una programació pensada per a totes aquelles persones interessades a conéixer en profunditat més característiques de Vila-real, i posar en valor lo nostre, la riquesa natural i patrimonial amb la qual compta la ciutat que moltes vegades no és prou coneguda” indica el regidor de Turisme, Diego Vila, qui matisa que les visites, a causa de la situació actual de crisi sanitària, es realitzaran complint amb una sèrie de mesures de prevenció i de seguretat sanitària. Seran grups d’un màxim de 25 persones, amb itineraris que eviten aglomeracions i on no es repartirà cap mena de fullet. A més tots hauran de portar màscara i guardar la distància de seguretat d’1,5 metres.

L’Ajuntament ha comptat, una vegada més, amb l’empresa local Arqueocas per a realitzar les rutes turístiques i amb guies turístics titulats també de Vila-real.

Les visites tenen una duració de dues hores i la seua inscripció a l’activitat haurà de ser amb cita prèvia, via telefònica 964 547 248 en l’Oficina de Turisme, en horari de 10.00 a 14.00 hores, o per correu electrònic vilareal@touristinfo.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.