fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real reprendrà el 20 de setembre el mercat d’antiguitats en una ubicació provisional en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica

Vila-real reprendrà el 20 de setembre el mercat d’antiguitats en una ubicació provisional en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica

La cita comercial tornarà els diumenges, de manera que la ciutat ja haurà recuperat tots els seus mercats ambulants.

El mercat d’antiguitats tornarà el 20 de setembre després que esta cita comercial quedara suspesa al març amb motiu de l’estat d’alarma per la pandèmia. La Regidoria d’Economia porta treballant ja setmanes en el dispositiu de seguretat i protocols corresponents per a la recuperació d’este mercat ambulant, que se celebrava els diumenges en la plaça del Llaurador, i que ara es reprén el mateix dia però en una ubicació provisional en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica. Este espai, situat a escassos metres de l’emplaçament original, ofereix millors condicions per a albergar el mig centenar de llocs que el conformen complint amb totes les mesures de prevenció per la COVID-19, tal com ha destacat el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

“El mercat d’antiguitats és una cita molt esperada tant pels venedors que participen com per la ciutadania i per això hem treballant per a recuperar-ho quan ha sigut possible garantir la seguretat tenint en compte la situació de crisi sanitària en la qual ens trobem”, ha assenyalat el regidor. Madrigal ha detallat que a partir del 20 de setembre cada diumenge es donaran cita mig centenar de llocs de venda d’antiguitats de diferent tipologia “de manera que el mercat es reprén amb la mateixa xifra de venedors que abans de l’estat d’alarma”.

Respecte als protocols que hauran de seguir tant els comerciants com els clients que acudisquen al mercat ambulant, els tècnics de la Regidoria d’Economia han adoptat les mesures en la línia de la resta de mercats ambulants que ja estan en marxa i que “fins al moment han funcionat de manera correcta”, com són el control de l’aforament, gel desinfectant a l’entrada del recinte, distàncies de seguretat, etc.

Amb el retorn del mercat d’antiguitats el matí del diumenge 20 de setembre, Vila-real haurà recuperat ja tots els seus mercats ambulants després de la suspensió d’activitat per la pandèmia, encara que la majoria en ubicacions provisionals. En este sentit, Madrigal ha recordat que el seu departament continua treballant per a “quan siga possible, poder retornar al centre el mercat ambulant dels dimecres i els dissabtes que ara es realitza a la Ciutat Esportiva Municipal”. “És complicat trobar la ubicació adequada que complisca amb la normativa però continuem treballant per a complir amb el nostre compromís, ja que sabem que el mercat en el centre és un element de dinamització de l’economia”, assenyala Madrigal.

Quant al mercat de la fruita i la verdura dels dissabtes, que va ser el primer a tornar a l’activitat a principis de maig, es realitza també provisionalment en l’aparcament situat enfront dels jutjats, en l’avinguda Matilde Salvador. Per part seua, el mercat de productors locals que té lloc els dijous sí que ha tornat al seu emplaçament habitual, en la plaça Major, encara que amb totes les mesures de prevenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.