
Este moviment busca contribuir a una millora en la qualitat de vida dels habitants de la regió, a través d’una economia més ètica i inclusiva.
Este cap de setmana Vinaròs va acollir el II Taller sobre Municipis del Bé Comú, el qual va reunir al Vinalab a alcaldes i membres de les corporacions municipals de diversos municipis de la província de Castelló.
Este acte, organitzat per l’Associació Valenciana de Foment de l’Economia del Bé Comú (AVEBC) i la Fundació Novessendes, en col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vinaròs, va comptar amb la participació del director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo.
Durant l’acte de presentació, Buyolo va destacar el paper de l’economia del Bé Comú, “una proposta que busca contribuir al procés de desenvolupament humà, solidari, sostenible i democràtic de la regió, amb l’objectiu d’aconseguir millores en la qualitat de vida dels seus habitants”.
Per la seua banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, va agrair la iniciativa i va assenyalar que qualsevol pla que contribuïsca a millorar el benestar de la ciutadania és benvingut. “És fonamental seguir treballant des de l’administració pública per aconseguir una economia més ètica i inclusiva, el que fa que tallers com este siguen tan importants per crear consciència”, va afegir.
Marisa Saavedra, coordinadora C.E. l’EBC a Castelló, va indicar que entre els recursos que disposa l’Economia del Bé Comú per al treball amb els municipis es troba un pla global d’acció, el qual té en compte a tots els col·lectius implicats, des del ple municipal a les associacions o la xarxa empresarial. Per fer-ho, la participació ciutadana és clau, va concloure la directora de la Fundació Novessendes, Esther Paulo, juntament amb el regidor d’esta àrea a Vinaròs, Hugo Romero.