fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana disposar脿 aviat del seu primer parc de cal路list猫nia en el parc de Novenes de Calatrava

Borriana disposar脿 aviat del seu primer parc de cal路list猫nia en el parc de Novenes de Calatrava

Amb un pressupost de 25.000 euros, els m貌duls de cal路list猫nia es col路locaran en una superf铆cie habilitada d’aproximadament 25m x 15m.

L’Ajuntament de Borriana comen莽ar脿 en les pr貌ximes setmanes el muntatge i instal路laci贸 del primer circuit de cal路list猫nia en la ciutat que se situar脿 al parc de Novenes de Calatrava. Es tracta d’un projecte cofinan莽at al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l’Estrat猫gia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

Amb aix貌, ha assegurat el regidor d’Esports i Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, el consistori pret茅n “continuar ampliant l’oferta d’espais p煤blics i oberts per a la pr脿ctica de diversos tipus d’activitats esportives a Borriana”.

Els gimnasos a l’aire lliure, ha assegurat Vicent Aparisi, “estan de moda i cada vegada hi ha m茅s persones adeptes a esta esp猫cie de centres d’entrenament de carrer”. La pr脿ctica de cal路list猫nia, tamb茅 coneguda com street workout, 茅s un esport que consisteix a realitzar exercicis de musculaci贸, de resist猫ncia, est脿tics i din脿mics amb el mateix pes corporal.

A m茅s de fomentar h脿bits de vida saludables en concordan莽a amb les finalitats de l’脿rea esportiva del consistori, el regidor ha destacat que l’street workout reivindica “els parcs i els espais p煤blics de barris i ciutats com a lloc d’entrenament i de conviv猫ncia en qu猫 es fomenta la relaci贸 entre companys i l’esfor莽”.

L’edil de l’脿rea ha apuntat que esta iniciativa 茅s conseq眉猫ncia de “la demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s’emmarca en el pla estrat猫gic desenvolupat per este departament”. Esta iniciativa permetr脿 que tots els que practiquen cal路list猫nia o desitgen iniciar-se en esta modalitat “puguen fer-ho sense horaris ni restriccions”.

Amb un pressupost de 25.000 euros, l’Ajuntament de Borriana ha contractat ja el subministrament i muntatge del mobiliari urb脿 dels m貌duls de cal路list猫nia que se situaran en una superf铆cie habilitada d’aproximadament 25m x 15m al parc de Novenes de Calatrava, aix铆 com el condicionament de la superf铆cie sobre la qual s’instal路len els m貌duls.

Les estructures de cal路list猫nia, ha aclarit Aparisi, compliran la normativa de qualitat que existeix sobre este tema, en particular, la norma UNE-EN-16630- 2015 d’equips fixos d’entrenament a l’aire lliure i requisits de seguretat i m猫todes d’assaig.

La nova instal路laci贸 comptar脿 amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals trobarem una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d’abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d’abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d’exercicis per a exterior que consisteix en una pe莽a met脿l路lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianells de diferent altura.

Igualment, disposar脿 d’una unitat de barres paral路leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral路leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col路locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components seg眉ents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.