fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana estrena equip en el campionat autonòmic de galotxa

Borriana estrena equip en el campionat autonòmic de galotxa

El Club de Pilota de Borriana recupera la participació en el torneig valencià

El trinquet municipal Batiste Viñes de Borriana va acollir el passat cap de setmana l’estrena de l’equip de Borriana en el Campionat Autonòmic, 42 Trofeu de Galotxa – El Corte Inglés de la categoria tercera. El Club Pilota de Borriana ha estat l’encarregat de recuperar la participació en un torneig d’aquestes característiques després de molts anys sense tenir lloc.

L’equip està format per integrants del Club de Pilota Valenciana, Juan, el president, al costat de Juanjo, Óscar, Guillem, i Cristian, encara que aquest últim no va poder jugar a la partida d’estrena. El debut al trinquet borrianenc es va saldar amb una victòria in extremis, després d’una gran remuntada contra l’equip de Montcada.

El regidor d’Esports, Vicent Granel, ha destacat la implicació del club en la recuperació de la pilota valenciana a Borriana, i de prendre la iniciativa de tornar a participar després de molts anys en el campionat autonòmic de galotxa. Per la seua banda, el president del club, Joan Rubert, ha mostrat la seua satisfacció per la volta del club a una competició d’aquestes característiques, i la «recerca d’animar a la gent de Borriana a què s’apropen al trinquet a animar els seus jugadors».

El Servei Municipal d’Esports ha col·laborat en la participació del nou equip en la lliga federada. El Club Pilota Borriana passejarà el nom de la ciutat per les diferents ciutats i trinquets en què disputarà les partides de la lliga.

La pràctica de la pilota ha iniciat un moviment a Borriana amb la creació de l’Escola Municipal de Pilota, i la participació en el programa «Pilota a l’escola», amb l’objectiu de formar una base de xiquets i xiquetes que practiquen l’esport de la pilota en la localitat de la Plana.

A més a més, cal recordar que Borriana va ser una de les poques ciutats que ha acollit les jornades de la Càtedra de la Pilota, al costat de la Universitat de València i la Generalitat, per organitzar i plantejar el futur de l’esport valencià.

Leave a Reply

Your email address will not be published.