fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana ultima un circuit de cal路list猫nia i un parc infantil en la zona mar铆tima

Borriana ultima un circuit de cal路list猫nia i un parc infantil en la zona mar铆tima

Amb un pressupost que s’eleva a m茅s de 58.000 euros cofinan莽at pels fons Feder en el marc de l’estrat猫gia Edusi.

La zona mar铆tima de Borriana comptar脿 pr貌ximament amb un altre parc que albergar脿 un nou circuit de cal路list猫nia per a la pr脿ctica esportiva i una 脿rea de jocs infantils, al parc del carrer Benic脿ssim. L’Ajuntament est脿 acabant la instal路laci贸 i muntatge del segon circuit de cal路list猫nia a la ciutat, que a m茅s comptar脿 amb una nova zona de parc infantil, segons ha anunciat el regidor de Serveis P煤blics, Zona Mar铆tima i Esports, Vicent Aparisi.

Les dos actuacions, amb un pressupost que s’eleva a m茅s de 58.000 euros, estan cofinan莽ades al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, a trav茅s de l’estrat猫gia Edusi.

Aparisi ha explicat que una vegada finalitzades les dos 脿rees, la infantil i l’esportiva, el consistori completar脿 l’actuaci贸 de millora de la zona del parc amb la intervenci贸 en el condicionament i treballs de regeneraci贸 dels espais de jardins i en la il路luminaci贸.

Per al responsable municipal de Serveis P煤blics, 鈥渃ontinuem treballant鈥 amb l’objectiu 鈥渄鈥檃ctualitzar els equipaments en diferents barris i fer una ciutat m茅s moderna i igualit脿ria”, i per a 鈥減osar a disposici贸 de les fam铆lies nous espais i continuar amb la millora i renovaci贸 de diferents zones de la ciutat, amb materials moderns i m茅s c貌modes i segurs perqu猫 les fam铆lies puguen gaudir amb totes les garanties鈥.

Unes intervencions que, al seu judici, comporten beneficis en les diferents zones, com 鈥渓a millora de la qualitat de vida dels ve茂ns del barri, l’adequaci贸 dels parcs infantils a la normativa actual i la millora general en els barris on s’est脿 invertint amb fons europeus鈥.

Nova zona infantil

Amb una inversi贸 espec铆fica d’una mica m茅s de 23.200 euros, el consistori est脿 ultimant la instal路laci贸 sobre una superf铆cie aproximada de 120m虏 d’una nova zona infantil de jocs amb paviment amortidor absorbidor d’impactes.

Les noves instal路lacions disposen d’un conjunt complex amb grimpa, format per dos torres amb plataformes i amb cobertes de dos vessants fabricat en fusta laminada de pi. Les torres estan unides per un pont d’equilibri penjant de cordes. L’acc茅s a una de les torres es realitza amb una escala inclinada, i disposa d鈥檜na barra de bombers de descens. En l’altra torre hi ha un tobogan de lliscament. En la part inferior d’aquesta segona torre se situa una zona de joc protegida amb panells en la qual hi ha instal路lada una taula i un banc de joc. El conjunt porta adossada una xarxa de grimpa.

A m茅s, s’han instal路lat dos balancins de molls, un d’ells b脿sic individual i l’altre inclusiu de dos places, segons la normativa vigent, d’estructura d’acer galvanitzat, panells d’HPDE, seient i respatler de contraxapat fen貌lic antilliscant. Igualment comptar脿 amb un balanc铆 doble d’estructura d’acer galvanitzat i fusta laminada de pi.

Nou circuit de Cal路list猫nia

Amb una inversi贸 espec铆fica de 24.884 euros per al mobiliari urb脿 dels m貌duls de cal路list猫nia i per al condicionament de la superf铆cie, s’instal路la a Borriana el segon circuit de cal路list猫nia en una superf铆cie habilitada d’aproximadament 190m虏 al parc del carrer Benic脿ssim.

Amb el nou parc, ha manifestat l’edil, 鈥渃ontinuem ampliant l’oferta d’espais p煤blics i oberts per a la pr脿ctica de diversos tipus d’activitats esportives a Borriana鈥, a m茅s, 鈥渇omentem h脿bits de vida saludables d’acord amb les finalitats de l’脿rea esportiva del consistori鈥.

Aquesta iniciativa, ha apuntat el regidor d’Esports, respon a 鈥渓a demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s’emmarca en el pla estrat猫gic desenvolupat per aquest departament鈥. Les noves instal路lacions permeten que totes les persones que practiquen la cal路list猫nia o vulguen iniciar-se en aquesta modalitat 鈥減uguen fer-ho, sense horaris ni restriccions, sempre complint amb les mesures sanit脿ries en vigor鈥.

Estructures de cal路list猫nia

La nova instal路laci贸 comptar脿 amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals destaca una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d’abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d’abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d’exercici per a exterior que consisteix en una pe莽a met脿l路lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianelles de diferent altura.

Tamb茅 disposa d’una unitat de barres paral路leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral路leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, que consta de 4 pals i 3 barres transversals col路locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components seg眉ents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.