fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 acull el proper cap de setmana el XIII Trofeu Internacional Cast脿lia Costa Azahar

Castell贸 acull el proper cap de setmana el XIII Trofeu Internacional Cast脿lia Costa Azahar

La prova comptar脿 amb la pres猫ncia de l’Equip Nacional Espanya 2020 que competir脿 als Jocs Ol铆mpics de T貌quio. En total, m茅s de 800 nedadors es donaran cita a la ciutat els dies 3 i 4.

La ciutat de Castell贸 ser脿 novament l’escenari d’una de les proves esportives m茅s destacades de l’any a nivell estatal durant el proper cap de setmana. Es tracta del XIII Trofeu Internacional Cast脿lia Castell贸 Costa Azahar, una cita que ja 茅s un referent dins del m贸n de la nataci贸 i que enguany comptar脿, entre altres, amb l’esperada participaci贸 de l’Equip Nacional Espanya 2020. La formaci贸 inclou els nedadors seleccionats per formar part de l’equip que competir脿 als Jocs Ol铆mpics de T貌quio d’ac铆 a quatre anys.

El campionat ser脿 els propers 3 i 4 de desembre a la piscina municipal ol铆mpica de la ciutat. L’horari de les proves de dissabte ser脿 de 9.30 a 17.30 i de les de diumenge ser脿 de 9.30 a 17.00 hores. L’organitzaci贸 preveu que durant els dos dies passen m茅s de 800 nedadors per les instal路lacions esportives castellonenques, una xifra de participants molt superior a la d’altres anys, quan el n煤mero d’inscrits rondava els 500.

El regidor d’Esports de la ciutat, Enric Porcar, ha atribu茂t l’augment de la participaci贸 a dos fets: “D’una banda, el club organitzador, el Cast脿lia Castell贸 Costa Azahar, treballa durament per dur a terme qualsevol projecte que es proposa, un fet que 茅s molt positiu per a la promoci贸 de l’esport i per a la ciutat en general. De l’altra, Castell贸 茅s cada vegada m茅s un referent en la realitzaci贸 de proves esportives rellevants, una fita que s’ha aconseguit gr脿cies a l’intens treball dels clubs i el Patronat i a l’猫xit de les competicions que s’han celebrat ac铆”.

Respecte al trofeu del proper cap de setmana, des de l’organitzaci贸 s’ha destacat la pres猫ncia de nedadors i nedadores que encap莽alen els principals rankings de la modalitat a nivell estatal i europeu. La prova reunir脿 els seg眉ents esportistes: Duane da Rocha (campiona d’Europa en 200 espatlla i amb quatre records d’Espanya), Maria Vilas (bronze europeu absolut i segona nedadora m茅s r脿pida de la hist貌ria espanyola en 400 estils), Hugo Gonz谩lez (campi贸 del m贸n junior i ol铆mpic a Rio), Beatriz G贸mez (ol铆mpica en Londres), Miguel Duran (ol铆mpic a Rio) i Lid贸n Mu帽oz (campiona d’Espanya en 200 mariposa).

La darrera participant, Lidon Mu帽oz, s’ha format a les files del club Cast脿lia i actualment entrena al club de nataci贸 Sant Andreu. Altres dels participants seran Bruno Ortiz-Ca帽avete, Marta Gonz谩lez, Aitor Mart铆nez, Catalina Corr贸, Oskitz Aguilar, Hector Fontabella i Carmen Balbuena.

A m茅s dels esportistes d’elit, des del club organitzador es destaca l’aflu猫ncia de nedadors i nedadores de tota proced猫ncia. Cal tenir en compte que la prova reunir脿 competidors de 12 comunitats aut貌nomes diferents. Tot i que no hi ha dades relatives als despla莽aments i les pernoctacions que beneficiaran la ciutat amb la realitzaci贸 de la prova, es preveu que l’impacte econ貌mic supere el de l’any passat, quan es van registrar m茅s de 1.700 pernoctacions als diferents hotels per part dels esportistes, t猫cnics i acompanyants.

“Finalment, el que estem aconseguint amb l’esfor莽 de tots 茅s que la ciutat siga cada vegada m茅s reconeguda en l’脿mbit esportiu. Tenim desenes de proves amb molta projecci贸 medi脿tica, aquesta n’茅s una d’elles, i amb aix貌 aconseguim que Castell贸 siga el focus de tots els valors positius que s’associen a l’esport”, ha assegurat Porcar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.