fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló acull el proper cap de setmana el XIII Trofeu Internacional Castàlia Costa Azahar

Castelló acull el proper cap de setmana el XIII Trofeu Internacional Castàlia Costa Azahar

La prova comptarà amb la presència de l’Equip Nacional Espanya 2020 que competirà als Jocs Olímpics de Tòquio. En total, més de 800 nedadors es donaran cita a la ciutat els dies 3 i 4.

La ciutat de Castelló serà novament l’escenari d’una de les proves esportives més destacades de l’any a nivell estatal durant el proper cap de setmana. Es tracta del XIII Trofeu Internacional Castàlia Castelló Costa Azahar, una cita que ja és un referent dins del món de la natació i que enguany comptarà, entre altres, amb l’esperada participació de l’Equip Nacional Espanya 2020. La formació inclou els nedadors seleccionats per formar part de l’equip que competirà als Jocs Olímpics de Tòquio d’ací a quatre anys.

El campionat serà els propers 3 i 4 de desembre a la piscina municipal olímpica de la ciutat. L’horari de les proves de dissabte serà de 9.30 a 17.30 i de les de diumenge serà de 9.30 a 17.00 hores. L’organització preveu que durant els dos dies passen més de 800 nedadors per les instal·lacions esportives castellonenques, una xifra de participants molt superior a la d’altres anys, quan el número d’inscrits rondava els 500.

El regidor d’Esports de la ciutat, Enric Porcar, ha atribuït l’augment de la participació a dos fets: “D’una banda, el club organitzador, el Castàlia Castelló Costa Azahar, treballa durament per dur a terme qualsevol projecte que es proposa, un fet que és molt positiu per a la promoció de l’esport i per a la ciutat en general. De l’altra, Castelló és cada vegada més un referent en la realització de proves esportives rellevants, una fita que s’ha aconseguit gràcies a l’intens treball dels clubs i el Patronat i a l’èxit de les competicions que s’han celebrat ací”.

Respecte al trofeu del proper cap de setmana, des de l’organització s’ha destacat la presència de nedadors i nedadores que encapçalen els principals rankings de la modalitat a nivell estatal i europeu. La prova reunirà els següents esportistes: Duane da Rocha (campiona d’Europa en 200 espatlla i amb quatre records d’Espanya), Maria Vilas (bronze europeu absolut i segona nedadora més ràpida de la història espanyola en 400 estils), Hugo González (campió del món junior i olímpic a Rio), Beatriz Gómez (olímpica en Londres), Miguel Duran (olímpic a Rio) i Lidón Muñoz (campiona d’Espanya en 200 mariposa).

La darrera participant, Lidon Muñoz, s’ha format a les files del club Castàlia i actualment entrena al club de natació Sant Andreu. Altres dels participants seran Bruno Ortiz-Cañavete, Marta González, Aitor Martínez, Catalina Corró, Oskitz Aguilar, Hector Fontabella i Carmen Balbuena.

A més dels esportistes d’elit, des del club organitzador es destaca l’afluència de nedadors i nedadores de tota procedència. Cal tenir en compte que la prova reunirà competidors de 12 comunitats autònomes diferents. Tot i que no hi ha dades relatives als desplaçaments i les pernoctacions que beneficiaran la ciutat amb la realització de la prova, es preveu que l’impacte econòmic supere el de l’any passat, quan es van registrar més de 1.700 pernoctacions als diferents hotels per part dels esportistes, tècnics i acompanyants.

“Finalment, el que estem aconseguint amb l’esforç de tots és que la ciutat siga cada vegada més reconeguda en l’àmbit esportiu. Tenim desenes de proves amb molta projecció mediàtica, aquesta n’és una d’elles, i amb això aconseguim que Castelló siga el focus de tots els valors positius que s’associen a l’esport”, ha assegurat Porcar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.