fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló acull la celebració del Dia Olímpic amb la participació de més de 5.000 persones

Castelló acull la celebració del Dia Olímpic amb la participació de més de 5.000 persones

Ahir, dissabte 11 de juny, s’ha celebrat el Dia Olímpic a Castelló. El Dia Olímpic és una celebració, a nivell mundial, en la qual es commemora la fundació del Moviment Olímpic Modern l’any 1894 i en la qual s’organitzen activitats de participació per a la família i exhibicions de diferents esports olímpics a càrrec del Comité Olímpico Español, amb la finalitat de promoure els valors olímpics com el joc net, el companyerisme, el respecte i l’esperit esportiu.

Per segon any consecutiu s’ha celebrat aquest important dia a la Comunitat Valenciana on han participat més de 5.000 persones, que han realitzat diferents proves esportives de caràcter olímpic i no olímpic, on els més joves han gaudit del dia.

L’acte de presentació d’aquest Dia Olímpic ha comptat amb la presència del president del COE, Alejandro Blanco, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, la presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor i el Rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, acompanyats pels esportistes olímpics Isabel Fernandez, Montse Puche, Gaizka Mendieta, Natalia Morskova, Andrés Mendieta i Enrique Saura, que han fet les delícies dels més menuts signant-los autògrafs.

El president del Comité Olímpico Español, Alejandro Blanco, ha agraït la implicació absoluta de la Fundació Trinidad Alfonso “sense la qual l’organització d’aquest esdeveniment no hagués estat possible” així com de l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I on han tingut lloc totes les proves.

Blanco també ha destacat la diversitat de proves olímpiques i s’ha mostrat satisfet del resultat d’aquest dia internacional.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha afirmat que “hui Castelló és la capital de l’esport nacional, així que és un dia gran per a tots els castellonencs. En tots els països del món se celebra el dia Olímpic, i aquest any la nostra ciutat és la gran amfitriona”.

Marco ha donat les gràcies a la Universitat Jaume I per oferir les seves instal·lacions per a aquest dia, “és un luxe comptar amb aquesta institució que tant promou l’exercici físic i el treball dur” i també ha agraït la labor de la Fundació Trinidad Alonso i del Comité Olímpico Español, “doncs sense ells això no seria possible”.

Per finalitzar, l’alcaldessa ha explicat que “som una ciutat que alberga nombroses competicions esportives i en cadascuna d’elles es transmeten els valors del sacrifici, l’esforç i la disciplina. Hui Castelló és un exemple d’equip unit celebrant una victòria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.