fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El CEIP Pari Vilallonga de Borriana rep per segon any consecutiu la visita de dos esportistes Olímpics

El CEIP Pari Vilallonga de Borriana rep per segon any consecutiu la visita de dos esportistes Olímpics

El tirador d’esgrima, Javier García Delgado, i la nedadora Mercedes Peris Minguet traslladen a l’alumnat la importància dels valors olímpics a través de la pràctica de diversos esports.

L’alumnat del CEIP Pari Vilallonga de Borriana es mostrava una mica nerviós minuts abans de les nou del matí, quan s’havien citat en una de les aules del centre per rebre la visita de dos esportistes olímpics. Es tractava de la nedadora Mercedes Peris Minguet i del tirador d’Esgrima Javier García Delgado, que durant pràcticament una hora han aconseguit mantenir l’atenció de prop de quaranta nens i nenes amb les explicacions i transmissió dels valors olímpics.

Tal com assenyalava l’edil d’Esports a l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, que també ha volgut estar present en la visita, “és realment enriquidor veure com dos esportistes que han participat en diferents Jocs Olímpics mostren a la gent més jove la importància de valors com la constància, l’esforç, la companyonia o el joc net abans que la fama o els privilegis dels esportistes d’elit”. I és que durant tota la part teòrica de la visita d’avui, tant Mercedes com Javier han insistit en “la persecució de complir somnis abans que qualsevol altra motivació, per seguir treballant i esforçant-nos i així poder convertir-nos en professionals i, alhora, adquirir valors i créixer com a persones”.

El mateix tirador d’esgrima, Jaiver García, present, per exemple, en els Jocs Olímpics d’Atlanta explicava com va quedar apartat del somni de les medalles “en un combat en el qual els dos oponents estàvem empatats a catorze punts. Malgrat que jo tenia clar que el punt era pel meu, el jutge no ho va considerar així i solament em va quedar l’opció de seguir treballant i lluitant per ser millor l’endemà”. Encara a l’aula, Mercedes ha començat animant a l’alumnat a participar ales explicacions sobre cadascun dels esports que es practiquen en una Olimpíada, fent partícips als nens i nenes de petites pràctiques sobre disciplines per a molts desconegudes com el judo i l’halterofília. D’esta forma es tancava un matí en la qual la Fundació Trinidad Alonso i el Comitè Olímpic Espanyol han portat fins a Borriana a dos esportistes que, després del seu pas pels Jocs Olímpics, entenen que el millor llegat és “traslladar als nens i nenes els valors fonamentals que a nosaltres ens ha aportat l’esport, i com basant-nos en este creixement personal i recolzats pels nostres equips i familiars”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.