fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El paratleta David Mata ‘trencarà’ l’hora en la Setmana Santa d’Almassora

El paratleta David Mata ‘trencarà’ l’hora en la Setmana Santa d’Almassora

Un artesà de Terol fabrica unes pròtesi perquè toque amb Tambors de Passió

El paratleta d’Almassora David Mata protagonitzarà la Trencà de l’Hora en la mitjanit del Dijous Sant després d’acceptar la invitació de Tambors de Passió. El director de la formació, Damián Aguilella, ha desvetlat aquesta vesprada, al costat de la regidora de Cultura, Isladis Falcó, la participació de Mata en la desfilada gràcies a les pròtesis confeccionades per un artesà de Terol.

“A pesar que un fatal accident de treball li va deixar sense cap dels braços, des del minut zero David va saber afrontar la realitat i no es va rendir, més aviat al contrari, va decidir que açò no anava ser impediment per a poder portar una vida quasi normal”, ha declarat Aguilella. En la seua opinió, el convidat de Tambors de Passió “encarna els valors que anhela la nostra associació: sacrifici, esforç, compromís i orgull de ser d’on som i de defensar les nostres tradicions”.

L’edil de Cultura s’ha interessat pel procés de construcció de les pròtesis que permetran que “David supere un nou repte en la seua vida, aquesta vegada donant el toc inicial del bombo gegant i desfilant durant tot el recorregut per la Vila”. Pepe Vera, un artesà de la localitat aragonesa d’Andorra, ha sigut l’encarregat d’elaborar l’arnés durant un procés manual que va obligar al d’Almassora a diverses proves per a prendre les mesures i ajustar-li la pròtesi.

Com els seus predecessors, Mata assistirà a Ca la Vila per a signar en el llibre de convidats i vestir-se amb la túnica granada de Tambors de Passió, associació que ja integren 300 tamborinares. Després de la Trencà de l’Hora, compassada amb les campanes de la Nativitat, la processó recorrerà la Vila d’Almassora “fent realitat el somni de David, que tornarà a donar-nos una lliçó d’amor a la vida i de superació de barreres”, en paraules del director de Tambors de Passió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.