fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El TAU Castelló després d’un extraordinari partit perd en Donostia en un polèmic final

Va començar el partit amb possessió per al TAU Castelló que va anotar Juan Cap després d’un bon moviment en el pose baix. 0-2. Quan es portaven poc més de dos minuts jugats els de Tingues es col·locaven 2-8 en el marcador amb un efectiu joc interior.

La bona defensa dels taulellers i la serietat en atac i donaven la màxima diferència en l’equador de la primera cambra gràcies a una canastra de Busma 6-15. Demanava llavors temps mort Porfirio Fisac. Un triple de Durán posava el marcador 9-20, es jugava amb velocitat i les transicions del TAU Castelló estaven fent molt dany a un Retabet.es que ta només anotava per errors clars de la defensa castellonenca. El partit s’igualava llavors i un parcial dels donostiarres de 9-6 retallava diferències i deixava l’electrònic al final de la primera cambra en un esperançador 18-26 per al TAU Castelló i encara que hi havia molt partit encara per davant les sensacions eren molt bones fins al moment.

El segon quart va començar amb un triple de Simeonov per als guipuscoans (21-26) i amb un TAU Castelló que amb molts canvis en el quintet, a causa de les lesions, li costava trobar cércol amb facilitat però Sergio Rodriguez i Chema García amb dos triples es van encarregar de posar una altra vegada les coses en el seu lloc 23-32 quan es portaven tres minuts del segon quart. Un dos més un de Pardina acostava als donostiarres 29-35 moments en el qual Tingues va demanar temps mort. El TAU Castelló a tènia bonus de personals i àdhuc quedaven cinc minuts per a arribar al descans. Un parcial de 5-0 en la represa posava als locals a tan sols un punt dels albiverdes 34-35. Dos triples seguits de Faner tornaven a posar per davant al TAU Castelló 39-41. Quan quedava menys d’un minut per al descans, Chema posava el 41-45 i Fisac va demanar temps mort. Després del temps Uclés aconseguia anotar i després del servei dels locals, el cap Chema robava la pilota que després li permetria a Edu Durán forçar la falta i anotar els dos tirs lliures amb els quals es tancava el segon quart. El TAU Castelló s’anava al vestuari amb un valuós 43-49 a favor.

Començava la tercera cambra amb possessió per al TAU Castelló que no anotava i no obstant això si o cap a Carlson per als donostiarres que anotava cinc punts seguits i posava un tap impressionant a Busma. 48-49. Els castellonencs van començar molt malament la cambra i després d’un parcial de 10-0 en dos minuts i mig Toni Tingues demanava temps mort amb 53-49 per al Retabet.es. L’equip va despertar després del temps i amb un parcial de 0-7 es tornava a posar davant en i marcador 53-56.

Era moment de xicotets parcials i alternances en el marcador que afavorien als blaugranes 59-56 quan restaven poc menys de tres minuts per a acabar la cambra. Amb un minut de cambra per jugar més igualat no podia estar el marcador 61-61. Tan sols un triple de cap marcava la diferència per a acabar la tercera cambra 66-63 en el qual els de Tingues van pagar la seua endormiscada eixida.

L’últim envit començava amb pilota per al Retabet.es que anotava després de rebot ofensiu encara que contestava ràpidament Maodo 68-65. Empatava el TAU Castelló després de triple de Cabot i canastra de Busma, els de Tingues s’agarraven al partit una altra vegada 72-72. Amb sis minuts i mitjà per jugar-se Fisac va demanar temps mort. Es creuava l’equador de l’última cambra i cada possessió de pilota es jugava al límit amb els dos equips defense a un gran nivell. Amb tres minut per jugar els castellonencs agafaven un lleuger avantatge de cinc punts 74-79. A alta de minut i mitjà els donostiarres aconseguien empatar i el pavelló es convertia en un infern. Joan Faner tire dos tirs lliures i va anotar els dos. 79-81 i un minut i tretze segons per a acabar el partit. Porfirio Fisac va demanar temps per a jugar el següent atac. Uriz forçava personal i empatava el partit a 81. El TAU va fallar l’atac i Carlson va anotar dos tirs lliures per a avançar als donostiarres 83-81. Amb deu segons per jugar Toni Tingues va demanar temps mort per a preparar el que podria ser l’últim atac del partit. Faner falle el triple i la lluita pel rebot acabe amb servei de fons per als castellonencs amb sis desenes per jugar. Tingues va demanar una altra vegada temps mort, es va tenir l’oportunitat, els àrbitres es van engolir el xiulet i Busma no va anotar després de rebre una clara personal quedant-se el marcador final en un 83-81.