Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Enric Porcar presenta la Top of the Rock a Castelló

Enric Porcar presenta la Top of the Rock a Castelló

Una cursa en tres etapes que recorre localitzacions emblemàtiques de la província.

Ahir es va presentar al saló de plens de l’Ajuntament la cursa Top of the Rock, un ultratrail que tindrà lloc entre el 8 i el 10 de març de 2019. Es tracta d’una cursa itinerant per etapes que recorre alguns dels punts més emblemàtics de la província de Castelló.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha valorat molt positivament la que serà primera edició d’este esdeveniment: “És una proposta molt interessant pels pobles, la zona, el paisatge, l’estratègia que suposa una cursa amb tres etapes en plena natura… Estem segurs que serà exitosa des d’un primer moment i que té una gran perspectiva de creixement.”

La cursa partirà el dia 8 de març de Castelló fins a Les Useres. La segona etapa acabarà a Benassal i a l’última es corona el castell de Morella. A més, es recorreran llocs emblemàtics com Vilafamés, el GR33 dels peregrins de Les Useres, Atzaneta, Culla (de gran tradició templària) o Ares, entre d’altres.

Manu Garcia és un dels organitzadors, que ja compta amb experiència preparant altres carreres de muntanya i que per això és conscient que calia enfocar la Top of the Rock de forma “nova i diferent”. “Vam veure que a la gent li agrada molt el concepte de família esportiva, de conviure. A més, una carrera de muntanya itinerant i per etapes és un concepte nou a Espanya, inexistent fins ara”, afegeix Garcia.

El recorregut total és de 120 quilòmetres dividits en tres etapes amb un desnivell positiu de 4.400 metres. L’organització és conscient de la duresa de la prova i per això ha volgut flexibilitzar les formes de participació. Així, es poden fer les tres etapes, dos o una. També es pot participar de manera individual, en parelles o en equips de màxim sis persones. Els organitzadors posaran a disposició dels corredors pavellons i albergs als pobles on es pernocte. Pel que fa a l’avituallament, hi haurà dos o tres per etapa, ja que la cursa s’inscriu dintre de la modalitat de semi autosuficiència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.