fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es demana la posada en marxa d’un Centre BTT per a l’Alcalat茅n-Penyagolosa amb seu a l’Alcora

Es demana la posada en marxa d’un Centre BTT per a l’Alcalat茅n-Penyagolosa amb seu a l’Alcora

Garcia: 鈥淓ls centres BTT s贸n un element important de l’estrat猫gia tur铆stica del nostre territori, ja que s贸n dinamitzadors de la demanda tur铆stica d’interior i creen ocupaci贸, impulsant la reactivaci贸 econ貌mica i tur铆stica鈥.

L’Ajuntament de l’Alcora sol路licitar脿 a l’Ag猫ncia Valenciana del Turisme la posada en marxa d’un Centre BTT per a l’Alcalat茅n-Penyagolosa amb seu a l’Alcora. El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat una moci贸 per la qual, a m茅s d’aquesta sol路licitud, es va acordar potenciar la promoci贸 de la Xarxa de Centres BTT com a marca d’un producte tur铆stic d’oci i naturalesa, reconegut i de qualitat.

Aix铆 mateix, es va aprovar establir una via de di脿leg entre els diferents actors (administraci贸 p煤blica, gestors, usuaris, clubs, associacions, comer莽os i serveis locals) per a coordinar accions i incorporar propostes i suggeriments

Un Centre BTT 茅s un espai a l’aire lliure, dissenyat i preparat per a usuaris de la Bicicleta Tot Terreny (BTT), que possibilita el coneixement del mitj脿 rural i natural a trav茅s de la pr脿ctica esportiva de la bicicleta tot terreny i 茅s, al mateix temps, un producte tur铆stic amb imatge pr貌pia que facilita l’煤s ordenat i sostenible de la bicicleta a trav茅s d’una xarxa normalitzada d’instal路lacions. En cadascun d’aquests centres existeixen Punts d’Acolliment i d’Informaci贸 que presten serveis associats a la pr脿ctica d’aquest esport, com zones d’aparcament, informaci贸 de les rutes, lloguer de GPS, dutxes i vestuaris, etc.

El Consell 茅s l’encarregat d’impulsar la creaci贸 dels centres a trav茅s de convenis amb els Ajuntaments de les localitats on se situen.

Cal destacar que l’alcalde i regidor de Turisme, V铆ctor Garcia, ha mantingut diverses reunions amb el secretari auton貌mic de Turisme, Francesc Colomer, en les quals li ha traslladat la 鈥渋mport脿ncia鈥 per a l’Alcora de posar en funcionament aquesta iniciativa. Garcia ha manifestat la seua 鈥済ran satisfacci贸鈥 pel que fa a aquestes trobades, destacant 鈥渓a bona predisposici贸 i l’inter猫s mostrat per Colomer davant aquest projecte鈥.

El primer edil alcor铆 ressalta que els centres BTT 鈥渟贸n productes que incentiven el desenvolupament tur铆stic sostenible i respectu贸s amb el mitj脿鈥 i que 鈥渆n sintonia amb les pol铆tiques adoptades recentment per l’Ag猫ncia Valenciana del Turisme, fomenta el turisme d’interior i ajuda a desestacionalitzar els fluxos tur铆stics鈥. D’aquesta manera, 鈥渆ls centres BTT s贸n molt importants en l’estrat猫gia tur铆stica del nostre territori, ja que no solament ofereixen experi猫ncies, sin贸 que tamb茅 s贸n un element dinamitzador de la demanda tur铆stica d’interior i creen ocupaci贸, impulsant la reactivaci贸 econ貌mica i tur铆stica鈥.

En 2009, l’AVT va iniciar el projecte de la Xarxa de Centres BTT, que compta en l’actualitat amb una dotzena de centres per貌 que no cobreix la totalitat del territori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.