fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Esport i el Col·legi Oficial de Psicologia oferixen suport psicològic als esportistes valencians

Esport i el Col·legi Oficial de Psicologia oferixen suport psicològic als esportistes valencians

Esport oferix suport en línia a través dels serveis mèdics del Centre de Tecnificació d’Alacant per a esportistes d’elit, mentre que el PROAD del Consell Superior d’Esports dona suport psicològic a esportistes d’alt nivell.

Esport de la Generalitat ha incrementat esforços per a seguir oferint suport psicològic en línia a esportistes valencians en estos moments tan difícils, una mesura que ara s’amplia gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), davant de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19,

Esta iniciativa del COPCV, que posa a disposició un servei telefònic amb 15 professionals de psicologia esportiva, permet que el suport psicològic a esportistes d’elit s’amplie també al col·lectiu d’entrenadors, àrbitres, jutges, directors esportius i familiars d’esportistes, els quals compartixen les mateixes inquietuds que els esportistes davant de la suspensió de totes les competicions esportives. L’atenció psicològica es du a terme en el telèfon 960 450 232.

La nova línia de suport psicològic se suma a l’atenció en línia que oferix Esport a través dels serveis mèdics del Centre de Tecnificació d’Alacant per als esportistes d’elit valencians, i també la que oferix el PROAD del Consell Superior d’Esports (CSE) per a esportistes d’alt nivell, molts d’estos greument afectats per l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio que s’havien de disputar aquest estiu.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha destacat que “l’acompanyament psicològic és clau en esta situació per esportistes d’alt nivell, que tenen moltes inquietuds i preguntes que encara s’han de resoldre. El confinament i la incertesa provoquen estrés i poden afectar l’estat d’ànim, per això els serveis de suport psicològic que posem a l’abast dels esportistes valencians, amb la col·laboració del COPCV i el CSE, se centren en una atenció primària que els ajude a combatre l’ansietat mentre seguixen entrenant i cuidant l’alimentació durant el confinament”.

A més, des de la declaració de l’estat d’alarma s’estan duent a terme una sèrie d’actuacions per a afavorir la comunicació entre entrenadors i esportistes mitjançant els serveis de suport a l’esportista.

En este sentit, s’està treballant directament amb esportistes dels centres de tecnificació mitjançant sessions en línia en les diferents àrees dels serveis: psicologia, nutrició, preparació física i recuperació de lesions. També s’han enviat unes pautes a seguir, recomanacions i alguns consells per a mantenir la motivació i la calma en estos moments excepcionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.