Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació consolida la seua aposta per l’esport autòcton amb el II Trofeu Autonòmic de Frare

La Diputació consolida la seua aposta per l’esport autòcton amb el II Trofeu Autonòmic de Frare

El Govern Provincial promociona esta modalitat de pilota amb este torneig en els trinquets de Xert i Traiguera del 6 al 8 de juliol.

Promocionar i recuperar la pilota valenciana com a esport tradicional de la província. Eixe és l’objectiu de l’II Autonòmic de Frare – Trofeu Diputació de Castelló que es disputarà els dies 6, 7 i 8 de juliol en els trinquets de Xert i Traiguera i per al qual ja estan obertes les inscripcions. Més de 100 partides previstes en les seues diferents categories en una competició que s’ha presentat este matí en la Diputació de Castelló, amb la participació de la Federació de Pilota Valenciana i els ajuntaments dels municipis.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha explicat que “amb esta competició volem promoure la pràctica d’este esport autòcton en la nostra província i impulsar qualsevol iniciativa que ens ajude a posar-ho en valor. L’objectiu no és un altre que el de posar en valor este esport tradicional amb tant arrelament en els nostres pobles al mateix temps que ajudem a dinamitzar Xert i Traiguera durant tot el cap de setmana”.

Quant a la programació esportiva, tal com s’ha explicat des del Club de Pilota de Castelló, el divendres dia 6 de juliol tindran lloc les partides de categories escolars i femenines. El dissabte tindrà lloc la categoria 2ª i 3ª al matí i la 1ª a la vesprada. Ja el diumenge dia 8 es realitzaran les partides de categories recreatives, per als no federats.

Per part dels dos ajuntaments s’ha posat en valor el respatler de la Diputació a este tipus d’iniciatives que tant contribueixen a la recuperació de la pràctica d’un esport tradicional com és la pilota valenciana en els municipis de la província. Així, l’alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, ha agraït que “es recupere aquest esport que tant arrelament té en dos pobles xicotets com els nostres, és un orgull”.

En termes similars s’ha pronunciat l’alcalde de Xert, José Rosendo Segarra, qui ha incidit que “estem recuperant el que era un gran costum dels nostres pobles. Mantenim les nostres tradicions i aconseguim amb açò un efecte dinamitzador en els nostres pobles durant eixe cap de setmana amb gent vinguda de molts llocs”.

Cal assenyalar la peculiaritat de les instal·lacions dels trinquets de frare de Xert i de Traiguera, ja que només existeixen sis instal·lacions d’este tipus en tota la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.