Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló reforça el seu impuls al turisme esportiu en incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató

La Diputació de Castelló reforça el seu impuls al turisme esportiu en incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató

El Govern Provincial desenvolupa 20 circuits esportius en el territori provincial com a vertebrador d’oportunitats turístiques.

La Diputació de Castelló enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar una prova al V Circuit Challenge XC Marató Diputació de Castelló. Ho conformaran sis proves, deixant un recorregut total de 240 quilòmetres de muntanya en catorze municipis de la província.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat en la presentació del circuit que “es tracta de la consolidació d’una iniciativa que va sorgir en 2015 i que ja en la seua primera edició va atraure a més de 600 participants. I és que la qualitat en el recorregut i la cura amb el qual s’han dissenyat, responen característiques de la diferent orografia amb la qual compta la muntanya de la província de Castelló. La zona de Borriol, amb la seua pedra autòctona, la zona d’Onda, a les portes de la Serra de Espadán, i Vall d´Alba amb el seu pla i entorn característic. El repte ha sigut dissenyar un pla esportiu de molta qualitat amb un complet programa d’activitats complementàries que done lloc a una experiència esportiva única per a convertir-se també en la millor experiència turística. No es tracta només que vengen a visitar-nos per primera vegada, sinó que ens recorden i tornen. Tenim un territori excepcional, i la suma de tots els esforços entre institucions i clubs ha de donar lloc al millor resultat”.

La primera de les carreres tindrà lloc en la Vall d´Alba el pròxim 10 de febrer. Li seguirà, el 28 d’abril la carrera d’Onda, i continuarà el 19 de maig a Les Useres que s’incorpora a esta iniciativa. El circuit continuarà el 7 de juliol a l’Alt Maestrat (Llaures, Benassal, Catí i Culla), el 20 d’octubre a Orpesa, per a concloure el 2 de novembre a Borriol.

A més de la incorporació de Les Useres en el circuit, la segona de les novetats és que es realitzaran dues modalitats. És a dir, una de 65-85 quilòmetres i una altra sobre 40 quilòmetres. Cal destacar que en l’anterior edició es va aconseguir mobilitzar a un total de 1.200 participants i per a enguany l’organització preveu arribar als 2.000 participants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.