fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La I Fase de la Copa d’Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup es disputarà este cap de setmana en el Poliesportiu José Veral de Sagunt

La I Fase de la Copa d’Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup es disputarà este cap de setmana en el Poliesportiu José Veral de Sagunt

Hi participaran al voltant de 300 gimnastes pertanyents a 37 equips de 19 clubs procedents de set comunitats autònomes.

El pavelló del Poliesportiu José Veral acollirà este cap de setmana (12 i 13 de febrer) la I Fase de la Copa d’Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup. Este matí s’ha presentat la competició a l’Ajuntament de Sagunt, a la qual han assistit l’alcalde, Darío Moreno, el regidor d’Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón i la directora de la competició, Elena Azpilicueta.

Este campionat està organitzat per l’Asociación Española de Gimnasia Estética de Grupo (AEGEG) i el departament d’Activitat Física, Salut i Esports de l’Ajuntament de Sagunt. Hi participaran quasi 300 gimnastes pertanyents a 37 equips de 19 clubs procedents de set comunitats autònomes i servirà per a classificar-se per a la World Cup I – Challenge Cup I que se celebrarà a Estònia i per a la World Cup II – Challenge, al Kazakhstan. Es disputarà en les categories de sènior femenina, masculina i mixta; júnior femenina, masculina i mixta; i infantil femenina i masculina (8-10 anys, 11-12 anys i 13-14 anys).

El dissabte, 12 de febrer, la competició estarà destinada a categories infantils i l’horari previst és de 17.30 a 19.30 hores. El lliurament de medalles serà a les 20 hores aproximadament. Pel que respecta al diumenge, dia 13, la competició per a categories júnior i sènior tindrà lloc d’11.30 a 13.00 hores, estant prevista el lliurament de medalles per a les 13.30 hores.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que esta és una prova que ja es va consolidant i que Sagunt es va convertint també en un referent de la gimnàstica estètica: «Vam dir des de l’inici de la candidatura que anàvem a continuar eixa senda per part del departament d’Esports de donar suport a aquells esports que, tal vegada, són una mica més minoritaris o no tenen tant de suport generalitzat, però en els quals per descomptat hi ha un alt nivell dins del municipi i que cal continuar apostant pel seu futur, perquè cada vegada més gent conega estes disciplines i puga gaudir d’elles».

«Estes competicions venen acompanyades d’un afegit econòmic que sempre és interessant per a la nostra ciutat. L’esport moltes vegades es convertix en una excusa perquè la gent de fora conega la nostra ciutat i vulga tornar a vindre a visitar-la un altre cap de setmana per motius purament d’oci. Existixen eixes sinergies positives, hem de buscar-les i explotar-les». A més, «és un esport que generalment ha sigut femení, però que cada vegada més trenca eixes barreres i cada vegada hi ha més xics que s’acosten a gaudir d’esta disciplina. Hi ha categoria masculina, la qual cosa demostra que a poc a poc també es va aconseguint eixa igualtat», ha afegit el primer edil.

Per la seua banda, Javier Timón, ha ressaltat que este tipus de competicions van més enllà d’allò esportiu: «És un esdeveniment que també suposa atraure riquesa i turisme de qualitat al nostre municipi, per això, l’organització ha posat tots els allotjaments a la disposició dels clubs i del públic assistent». També ha recordat que serà obligatori el compliment de la normativa COVID, establida per la Generalitat Valenciana, i ha informat que l’organització ha establert un accés escalonat i sectoritzat al pavelló.

La directora de la competició, Elena Azpilicueta, ha disculpat l’absència de la presidenta, vicepresidenta i membres de la junta de l’AEGEG per no poder assistir hui a la presentació, però sí que ho faran el cap de setmana.

Així mateix, ha explicat que «Sagunt és una cita obligada des de 2011. Ara tenim uns equips, en concret un, que es pot classificar per a la I Copa del Món. Ja hem estat a Estònia, en les finals, representant a Sagunt amb el nom de Club Sagunto, i açò també vull que siga com una cosa commemorativa per a este equip. Tant de bo aconseguisquen classificar-se per a la Copa del Món en esta ocasió». Azpilicueta ha afegit que, a més de gimnastes de Sagunt, també hi ha d’altres ciutats de la Comunitat Valenciana: «Estem molt contents perquè la Comunitat Valenciana va creixent en este esport. I, també, immensament agraïts a l’Ajuntament de Sagunt perquè al principi no teníem seu, es va plantejar la idea que fora en línia i finalment gràcies a l’Ajuntament tenim seu i es pot realitzar el campionat de manera presencial».

Leave a Reply

Your email address will not be published.