fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Marat贸 de Castell贸 passar脿 a celebrar-se el 19 de febrer de 2017 per a atraure m茅s participants

La Marat贸 de Castell贸 passar脿 a celebrar-se el 19 de febrer de 2017 per a atraure m茅s participants

Fugir de la compet猫ncia amb la Marat贸 de Val猫ncia i obtenir m茅s patrocinis i col路laboracions, principals raons del canvi.

Aquesta 茅s la nova data escollida per a la celebraci贸 de la VII Marat贸 de Castell贸. El regidor d’Esports, Enric Porcar, i el president i vicepresident del Club Running Castell贸, Samuel Balaguer i Juanma Medina, respectivament, han explicat aquest mat铆 davant els mitjans les raons per les quals s’ha apostat pel canvi en la data de celebraci贸.

El regidor ha explicat que “la Marat贸 茅s l’esdeveniment esportiu m茅s important de l’any per a Castell贸 i volem que ho seguisca sent, volem que la Marat贸 puga seguir creixent i per a a莽貌 era important fer un canvi de data, entre altres coses, per la proximitat que ten铆em amb la Marat贸 de Val猫ncia, fet que impedia que els corredors que participaven en ella ho feren tamb茅 a Castell贸”.

L’edil ha continuat explicant que “en el primer any de la Marat贸 de Castell贸, que no coincidia amb Val猫ncia en el temps, vam comptar amb la participaci贸 de m茅s de 1.000 corredors procedents de la prov铆ncia ve茂na, avui dia no s贸n m茅s de 150”.

Castell贸 ha apostat, sens dubte, per la qualitat de la prova, de fet “茅s una de les maratons amb major i millor valoraci贸 per part dels corredors perqu猫 es cuida als esportistes perqu猫 se senten importants i estimats en la nostra ciutat”. Una altra de les apostes de la Marat贸 de Castell贸 va ser la de l’animaci贸 “i seguirem apostant per la qualitat i l’animaci贸, per貌 si vol铆em fer un salt quantitatiu quant a participants, era important fer aquest canvi de data i fugir de la nostra principal competidora”.

A m茅s, com ha explicat Porcar, el canvi de data “tamb茅 afavorir脿 un salt qualitatiu i quantitatiu quant a patrocinis i entitats interessades a invertir en la Marat贸 de Castell贸”.

Porcar tamb茅 ha incidit que “no ha sigut una decisi贸 f脿cil, per貌 s铆 molt parlada, molt debatuda i consensuada amb tots els elements participants. Sabem que 茅s una aposta molt arriscada, per貌 tamb茅 molt decidida per a poder donar el salt qualitatiu i quantitatiu que la Marat贸 de Castell贸 es mereix. Hem tingut en compte, per descomptat, tots els factors i especialment, no coincidir amb les Festes de la Magdalena ni amb Carnestoltes”.

Per la seua banda, el vicepresident del Club Running Castell贸, Juanma Medina, ha aclarit que “quan la Marat贸 de Castell贸 va n脿ixer fa ja sis anys, al desembre no hi havia pr脿cticament cap prova en aqueixes dates, ara mateix entre novembre i desembre hi ha 9 maratons en tota Espanya. No obstant a莽貌, a la primavera nom茅s hi ha dos. Per a莽貌, tota la gent que participa a Val猫ncia, per貌 tamb茅 a M脿laga, Murcia, Tarragona, Sant Sebasti脿, Bilbao, Saragossa… podr铆em intentar captar-la amb el canvi de data”.

Medina ha reconegut que “sabem que 茅s una aposta arriscada, per貌 hem d’intentar-ho per a fer que la Marat贸 de Castell贸 cresca quant a participaci贸 mantenint la seua actual qualitat, especialment quant a l’atenci贸 al corredor”.

Finalment, el president del Club Running Castell贸, Samuel Balaguer, ha presagiat que “crec que amb la qualitat i els detalls que donem als corredors ser脿 suficient perqu猫 aqueix grup de gent indecisa puga decidir-se per venir a c贸rrer la Marat贸 de Castell贸, una marat贸 molt adequada a la nostra ciutat i el nostre esperit de treball”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.