fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Marxa de les Torxes de Creu Roja reuneix a centenars de veïns i veïnes a Borriana

La Marxa de les Torxes de Creu Roja reuneix a centenars de veïns i veïnes a Borriana

Voluntaris de l’agrupació local de Borriana i Les Alqueries, representants municipals i la junta directiva de l’entitat recorren els set quilòmetres entre les dues poblacions com a símbol de força i unitat de les actituds solidàries.

Els voluntaris de la Creu Roja de Borriana s’han reunit a partir de les sis de la vesprada en la Llar Fallera amb centenars de veïns i veïnes de la ciutat per marxar durant set quilòmetres i completar el recorregut que cada any realitzen fins a la població veïna de Les Alqueries. Al costat d’ells, no han volgut perdre’s l’acte l’alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont, i varis dels regidors de la corporació entre els quals es trobaven Manel Navarro i Cristina Rius.

A partir de les set de la vesprada, han pres foc a les seves torxes i a mesura que s’anava enfosquint el cel han iniciat el recorregut, primer pels carrers de Borriana, i després a través del Camí d’Onda per arribar set quilòmetres després Les Alqueries. Com en la primera de les edicions celebrada el passat any, la resposta a la crida de l’agrupació local de Creu Roja ha tingut un èxit rotund. Per segona vegada, els membres de l’entitat social han volgut organitzar un acte que com explicava el seu president, José Manuel Barberà, “és un símbol de la força i la unitat de totes les persones que contribueixen solidàriament amb la seva acció diària a millorar el món”. La Marxa de les Torxes té el seu referent en la celebració que cada any té lloc en la localitat italiana de Solferino, on l’any 1859 va plantar la primera llavor del que avui és la major organització humanitària del món. Després de la tristament coneguda batalla que es va lliurar a la zona, Henry Dunant va començar a mobilitzar a la ciutadania dels pobles veïns a Solferino per atendre als ferits i convertir la seva acció en el germen que va fer créixer el moviment internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

En la marxa celebrada entre Borriana i Les Alqueries, l’alcaldessa Maria Josep Safont no va dubtar ni un segon a expressar “la meva gratitud als voluntaris de Creu Roja que a la nostra ciutat treballen des de fa més de cent anys per intentar millorar les condicions de vida dels més desafavorits”. Igualment, el regidor de Serveis Socials de la ciutat, Manel Navarro, ha explicat que “no hem dubtat ni un moment en tornar a participar en la marxa com a mostra d’agraïment a tots aquells que amb la seva labor i treball solidari fan que les oportunitats siguin una mica més justes i igualitàries per a tots els veïns i veïnes de Borriana”. Precisament durant la jornada del diumenge 9 d’octubre, l’agrupació local de Creu Roja rebrà la Medalla d’Or de la ciutat per les seves més de cent anys de labor social a la capital de la Plana Baixa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.