fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Volta a Espanya vol difondre el patrimoni natural, hist貌ric i cultural de Castell贸

La Volta a Espanya vol difondre el patrimoni natural, hist貌ric i cultural de Castell贸

La carrera mostrar脿 la marca creada per la Diputaci贸 per a aconseguir la declaraci贸 de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La Diputaci贸 de Castell贸 propiciar脿 que la Volta a Espanya 2016 difonga el patrimoni natural, hist貌ric i cultural de la prov铆ncia de Castell贸 a trav茅s de la marca Camins del Penyagolosa. I 茅s que la marca amb la qual el Govern Provincial vol aconseguir la declaraci贸 de Patrimoni Mundial de la UNESCO dels ancestrals camins a Sant Joan de Penyagolosa d贸na nom a la 17a etapa de la Volta que es desenvolupar脿 el pr貌xim 7 de setembre amb la nomenclatura Castell贸 de la Plana-Llucena-Camins del Penyagolosa.

El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha destacat en la presentaci贸 de la Volta a Santiago de Compostel路la que 鈥渆ls quatre quil貌metres d’ascensi贸 al Mes de la Costa a Llucena de la carrera seran la millor plataforma per a difondre les virtuts d’un entorn natural 煤nic que tenim als peus del Penyagolosa i que defineix la cultura, el car脿cter i els or铆gens de la prov铆ncia de Castell贸. Donarem a con茅ixer aix铆 una part del nostre territori molt desconeguda per a molts en l’脿mbit nacional, per貌 amb grans oportunitats tur铆stiques i esportives. Aconseguirem que el nostre patrimoni, els nostres valors paisatg铆stics i culturals siguen coneguts i reconeguts en tota Espanya鈥.

I 茅s que dels diferents trams presentats avui, entre les zones de muntanya que travessar脿 la Volta per Castell贸 ha destacat aquest final de la 17a etapa que s’endinsa en una carretera pr脿cticament desconeguda en el terme de Llucena, la CV-1740, amb pendents de fins al 21%. Un tram que, a m茅s, per la seua estrat猫gica ubicaci贸 en el calendari de carrera, endinsant-se en la recta final de la mateixa, ho fa encara m茅s interessant des del punt de vista esportiu 鈥渁mb la qual cosa l’efecte medi脿tic per a la nostra comesa, que 茅s difondre la prov铆ncia de Castell贸, 茅s encara major鈥, ha assenyalat Moliner.

D’aqueixa manera, el recorregut de l’etapa Castell贸-Llucena Camins del Penyagolosa queda de la seg眉ent forma: Castell贸-Benic脿ssim-Desert de les Palmes-Borriol-Cabanes-Alt de聽la Serratella-Alboc脿sser-Port de Benassal-Atzeneta del Maestrat-Costur-Llucena-Alt Mes de la Costa.

Cal recordar que el treball de posicionament d’aquest entorn natural com l’id铆l路lic per a la pr脿ctica de l’esport ja es realitza amb les dues carreres de muntanya de llarg recorregut que conformen la Penyagolosa Trails (Marat贸 i Mitja i CSP) i que s’han consolidat com a proves referents en les seues categories en l’脿mbit nacional i internacional, suposant un impacte econ貌mic molt important per als municipis del seu entorn.

Camins del Penyagolosa

Aquesta iniciativa persegueix protegir i promocionar el patrimoni hist貌ric i cultural relacionat amb les ancestrals rogacions i romiatges que peregrinen dels diferents municipis de la prov铆ncia a Sant Joan de Penyagolosa. Aix铆, tot el treball iniciat amb Camins del Penyagolosa per a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, respon a la l铆nia de treball de Moliner amb l’objectiu que 鈥渆l patrimoni de la prov铆ncia revertisca en m茅s oportunitats per als pobles i els seus ciutadans鈥.

Cal recordar que el reconeixement de la UNESCO 茅s una figura de protecci贸 del patrimoni hist貌ric que s’aplica exclusivament, en aquest cas, al ben immaterial de les rogacions i tota la seua lit煤rgia i or铆gens. Per tant, no afectar脿 els b茅ns materials ni naturals, que mantenen la mateixa protecci贸 que fins al moment.

Entre els beneficis que suposarien aquests reconeixements, a m茅s de la protecci贸 i manteniment del territori, tamb茅 es podrien obtenir ajudes per a restaurar i real莽ar ermites, masies o molins; conservar i promocionar l’entorn natural, peregrinacions o els esdeveniments esportius que transcorren per les sendes; o millorar la seua senyalitzaci贸 i coneixement.

Avui en dia, entre signatures f铆siques i digitals, la candidatura ja compta amb m茅s de 16.000 suports populars de la prov铆ncia, Comunitat i altres territoris espanyols. Aix铆 mateix, tots els que vulguen sumar el seu suport a la iniciativa tamb茅 ho poden fer via digital a trav茅s d’http://caminsdelpenyagolosa.es.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.