Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Handbol-Platja arriba aquest estiu a Borriana amb el I Torneig que acollirà la platja de l’Arenal

L’Handbol-Platja arriba aquest estiu a Borriana amb el I Torneig que acollirà la platja de l’Arenal

Els partits es disputaran durant tota la jornada del dia 30 de juliol i els interessats poden començar a inscriure’s abans del 7 de juliol.

El Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Borriana i el Club Handbol de Nules portaran el dissabte 30 de juny fins a la ciutat el I Torneig d’Handbol Platja de Borriana, que com no podia ser d’una altra forma ha elegit la platja de l’Arenal com l’escenari idoni per a la celebració de l’esdeveniment. Serà la primera vegada que aquesta recent modalitat d’handbol puga gaudir-se a la capital de La Plana Baixa, ja que, de moment, a penes s’han organitzat petits campionats d’exhibició arreu de terres castellonenques.

L’handbol platja és una modalitat importada fins a les nostres terres ara fa uns cinc anys, i pretén adaptar l’esport d’on naix a un terreny de joc completament diferent com és el de les platges. Des que a 2013 començaren a organitzar-se els primers campionats a Catalunya, la nova modalitat ha anat sumant adeptes a un esport que tot i mantenir la majoria de normes i regulació que l’handbol tradicional, incorpora algunes novetats que el fan encara més espectacular que el que es juga en pista tradicional. Així, les dimensions del terreny de joc són més reduïdes, el que fa que els atacs se succeixquen amb molta més rapidesa. A més el sistema de puntuació també és diferent, ja que depenen de la tècnica utilitzada a l’hora de llençar s’obtenen més o menys punts al marcador.

Tal i com han informat des del Servei Municipal d’Esports i el Club Handbol Nules que se n’encarreguen de l’organització d’aquest primer torneig a les platges borrianenques, s’establiran un total de 8 categories per tal que els més menuts també puguen començar a descobrir aquest esport. Així, hi haurà possibilitat d’inscriure’s en categoria infantil, cadet, juvenil o sénior, i tant en la variant masculina com femenina. L’organització ha marcat un límit de vuit equips per a cadascuna de les categories, per tal de poder disputar tots els partits durant el mateix dia 30 de juliol, i que el nombre d’equips que en prenguen part no supere els 64.

El I Torneig d’Handbol Platja de Borriana s’iniciarà a partir de les 09:00 hores a la platja de l’Arenal, i es preveu que cap a les vuit de la vesprada puga finalitzar-se la disputa de partits. Els membres organitzadors també han volgut aclarir que “es tracta d’una competició totalment oberta, dirigida tant a jugadors federats com aficionats d’aquesta nova modalitat”. Les inscripcions hauran de realitzar-se abans del dia 7 de juliol enviant un correu electrònic a balonmanoplayaburriana@gmail.com. El preu de les inscripcions serà de 10 euros per persona, i cada equip haurà de contar amb un mínim de sis jugadors i un màxim de deu. Des de la regidoria d’Esports, el seu màxim responsable, Vicent Granel ha volgut “animar a tots aquells amants de l’esport i, sobretot, d’aquestes novedoses disciplines que s’anime a inscriure’s a l’esdeveniment o, com a mínim, que s’aprope el dia 30 de juliol fins a la platja de l’Arenal per gaudir de l’espectacularitat que ofereix un partit d’handbol platja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.