fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de 1.000 triatletes participaran aquest diumenge en el Triatló Ciutat de Castelló del Grau

Més de 1.000 triatletes participaran aquest diumenge en el Triatló Ciutat de Castelló del Grau

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha presentat aquest matí una nova edició del Triatló Ciutat de Castelló, que enguany estarà inclòs dins del circuit nacional del Santander Triathlon Sèries. En la presentació, el regidor ha estat acompanyat de Toni García, d’Evasió Running, organitzador de la carrera.

El circuit Santander Triathlon Sèries és el més ampli d’Espanya i ja ha passat per València i Madrid. El pròxim 3 de juliol estarà a Castelló i posteriorment recorrerà també les ciutats de Tarragona, Mallorca, Sevilla, Getxo, Gavà, Màlaga i Gijón.

El regidor d’esports ha destacat que es tracta “d’un gran esdeveniment esportiu amb un èxit i una repercussió molt important que es desenvolupa en un entorn ideal com és la Platja del Pinar del Grau, la qual cosa li confereix un atractiu especial tant per a la gent de Castelló com per als visitants”.

A més, Porcar també ha recalcat que “es tracta d’un triatló que està destinat a una amplísima participació, ja que està la modalitat olímpica per als més professionals però també té altres categories que permeten participar a aquells que s’inicien en aquest esport. És un triatló que acosta l’esport a tot tipus de públic i que convida a la participació”.

Finalment, l’edil ha posat èmfasi al gran treball de coordinació que es realitza des de diferents àrees de l’Ajuntament de Castelló com són Policia Local, emergències, mobilitat i esports. Es tracta d’una organització complexa que compta amb un dispositiu de seguretat on participa la Policia Local, els AMU, Salvament Marítim amb socorristes, caiacs, motos aquàtiques i zodiacs, a més d’ambulàncies i una UVI mòbil.

Per la seua banda, Toni García ha remarcat que es tracta del “tercer triatló quant a participació a la Comunitat Valenciana, amb més de 1.000 triatletes anuals, una prova en la qual la gent es bolca moltíssim i en la qual comptem amb atletes de molt nivell”. La prova comptarà amb més de 1.000 participants, dels quals més d’un 20% seran dones.

García ha explicat també que hi haurà tres modalitats diferents, “supersprint (amb 350 m de natació, 9,5 km de bicicleta i 2,5 km de carrera a peu); sprint (amb 750 m de natació, 19 km de bicicleta i 5 km de carrera) i olímpic (amb 1500 m de natació, 38,5 km de bicicleta i 10 km de carrera. En les tres modalitats es pot participar de forma individual i, si bé en les modalitats de sprint i olímpic es pot participar per equips mitjançant relleus, en la modalitat de supersprint es pot participar per parelles o en trio.

La competició començarà a les 8.00 del matí amb l’eixida de la natació de la modalitat olímpica, a les 9.45 eixirà la modalitat sprint i a les 10.15 la supersprint. Des de l’organització calculen que sobre les 11.00 hores haurà acabat la part de ciclisme de totes les modalitats i el lliurament de trofeus serà sobre les 11.30 o 12.00 hores.

El circuit se situarà en el Grau, al voltant del camp de futbol Javier Marquina i el Planetari de Castelló, nadant en la platja del Pinar, amb recorregut amb bici per l’avinguda del Mar fins a l’entrada de Castelló (Ronda Est, sense afectar-la) i carrera a peu pel passeig litoral. Els boxes de les bicicletes, estaran col·locats front i al costat del Planetari, molt més prop de la platja, per a facilitar i fer més ràpida la transició de la natació al ciclisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.