fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella es converteix en un circuit per als bikers de la MedXtrem

Morella es converteix en un circuit per als bikers de la MedXtrem

500 participants s’han inscrit a la MedXtrem i ocupen totes les habitacions de Morella

Morella acull als 500 bikers de la MedXtrem durant el cap de setmana que transcorre la prova. La capital dels Ports és la meta o punt d’eixida de les tres etapes de la competició que ix demà des de Castelló. Avui s’ha presentat la prova a Castelló que recorre les pistes i senders fins a Morella.

Els participants de la Mediterranean Xtrem han ocupat totes les habitacions de Morella que s’omplirà de ciclistes i les seues famílies els dies 31 de març 1 i 2 d’abril. La quarta edició d’aquesta competició recorre 17 municipis de la província amb especial atenció a Morella, on corredors i acompanyants descobriran el patrimoni natural que converteix als Ports en un lloc idoni per a la pràctica d’esport a l’aire lliure.

La MedXtrem s’ha convertit en una cita permanent a la primavera de Morella. La competició celebra la seva quarta edició y cada volta aporta més participants. La Mediterranenan Xtrem d’aquest any ha emplenat les 500 inscripcions que tenia disponibles. La prova, en la qual 400 participants competiran en la modalitat més exigent ‘XtremBIKER’ mentre que un centenar es pujaran als seus BTT dos dies a ‘ProBIKER’, es divideix en tres etapes que tal com ha ressenyat un dels grans favorits al títol, el ciclista provincial Xavier Borràs, “permeten que l’entorn envejable d’aquesta província traspassi fronteres i el descobreixin fora d’Espanya”.

La primera etapa ix de Castelló dema a les 6.30 del matí i arriba a Morella després de transcórrer 132 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 3.800 metres. Aquesta és l’etapa més dura del cap de setmana. Al dia següent, la capital de la comarca és el punt d’eixida i la meta de l’etapa. Aquesta jornada que transcorre pels Ports té una distancia de 66 quilòmetres amb un desnivell total de 2.200 metres. Finalment, la tercera etapa surt des de Morella i finalitza a Benicàssim. L’última etapa de la MedXtrem recorre 123 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 2.600 metres.

La regidora d’Esports, Lola Viñals ha comentat que “ja està tot enllestit per albergar la prova. S’han apuntat voluntaris i s’ha habilitat una zona a per a guardar les MTB dels participants”. A més, ha destacat que “la MedXtrem és molt important per a Morella per la quantitat de competidors de primer nivell d’àmbit nacional i internacional”.

Héctor de la Cagiga, organitzador de la competició ha avançat que “la majoria dels corredors s’allotjaran en hotels de la província, sobretot a Morella i Benicàssim, durant tres dies i fins i tot alguns d’ells ja han confirmat que un cop conclosa la competició prolongaran la seva estada fins a la setmana que ve per fer turisme després de l’esport “.

És per això que es preveu que aquesta quarta edició de la MedXtrem generi ingressos directes per al sector de l’hostaleria castellonenca per valor de 300.000 euros i un volum de pernoctacions que sobrepassarà la barrera de les 2.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.