Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Set centres educatius de Borriana participen en el programa Pilota a l’Escola

Set centres educatius de Borriana participen en el programa Pilota a l’Escola

Els centres Josep Iturbi, Penyagolosa, Novenes de Calatrava, Villa Fàtima, Cardenal Tarancon, Pare Vilallonga i Illes Columbretes són els col·legis adherits al programa.

El regidor d’Educació, Joan Ramon Monferrer, ha indicat que set centres educatius de la ciutat han participat en el programa ‘Pilota a l’Escola’ de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, que coordina la Federació de Pilota Valenciana i organitza les diferents activitats i sessions.

Així, en els col·legis adherits al programa, Josep Iturbi, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Villa Fàtima, Novenes de Calatrava, Cardenal Tarancon i Illes Columbretes, han realitzat, entre desembre i gener, diferents sessions de pilota amb la finalitat d’introduir l’esport “nacional dels valencians” en els centres educatius del municipi, ha assenyalat el responsable municipal d’Educació.

Jugadors professionals com Bueno, Mesquita, Pedro, Fageca i Álvaro han estat en els centres, al costat de tècnics de la Federació Valenciana de Pilota, per a proporcionar a l’alumnat dels últims cursos de Primària la possibilitat de tindre un primer contacte amb la pilota valenciana i amb tot el que envolta este esport autòcton valencià.

Un esport que, segons Monferrer, precisament a Borriana, “compta amb molta tradició, cultura, història, i de lluita per mantenir este joc viu, que encara té al nostre poble molts aficionats, experts i seguidors”.

El programa ‘Pilota a l’Escola’ suposa per a l’edil “el reconeixement de la pilota valenciana com a ferramenta educativa, amb la qual es transmet al professorat dels centres les possibilitats educatives, socials i culturals de l’esport de la pilota valenciana”.

Igualment, ha manifestat que este programa suposa per a la gran majoria de l’alumnat “el primer contacte amb la pilota valenciana, la primera vegada que la coneix i la practica”, i ha destacat els valors “culturals i històrics que deriven de la tradició centenària de les terres valencianes, acompanyats dels valors lingüístics, com ara, la riquesa de vocabulari o de la diversitat idiomàtica”.

D’altra banda, el regidor d’Educació ha determinat que amb este programa s’adquirixen els valors psicomotrius inherents a qualsevol esport però més concretament s’ha referit als que transmet la pilota valenciana, “els valors socials que es donen per l’ambient tradicional de la pilota, que es caracteritza per la falta d’individualisme i poc protagonisme de la competitivitat, la qual cosa propicia la solidaritat i la cooperació, el respecte, la integració i la tolerància”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.