fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Albocàsser tria als finalistes del concurs gastronòmic de la tòfona negra

Albocàsser tria als finalistes del concurs gastronòmic de la tòfona negra

Es tracta d’un certamen organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i que pretén fer valdre aquest fong dins de la cuina provincial.

L’Ajuntament d’Albocàsser ha fet públic el nom dels tres cuiners que competiran en la final del XII Concurs gastronòmic de la tòfona negra del Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’. Es tracta d’un certamen organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i que pretén valorar aquest fong dins de la cuina provincial.

Cal destacar que, en aquesta edició, el concurs s’ha obert a la participació de professionals de l’hostaleria i estudiants de cuina. Així doncs, els plats seleccionats, i que competiran per convertir-se en la millor elaboració amb tuber melanosporun del 2017, són ‘Dampling ibèric al chili crab’ de Moisés Armero, del Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari de Castelló GASMA; ‘Fuet, tòfona, pa i tomaca’ de Catalina Xiva, del Restaurant La Carrasca de Culla; i ‘Arròs mantecado amb gemma trufada, carxofes i foie amb tataki de presa ibèrica i gamba roja’ d’Adrián Merenciano, del Restaurant Sure de Castelló.

Serà el diumenge 26 de febrer, a les 10:00h, en la nau multifuncional d’Albocàsser, quan es durà a terme aquest showcooking, que comptarà amb un jurat professional que decidirà qui és el guanyador. Després de finalitzar el concurs es farà lliurament d’un guardó, per a cadascun dels finalistes, i premis en metàl·lic.

Este és un dels actes més esperats dins de la XIV Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana en la capital de la comarca. Unes jornades que reuniran a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i públic en general entorn del ‘diamant negre’ de la gastronomia.

Entre les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, cal destacar el Concurs de Gossos Truferos i la cuina en directe que protagonitzarà per Raúl Resino, nova Estella Michelin de la província. De la mateixa manera, es duran a terme diferents i interessants ponències i col·loquis on distingits professionals donaran a conèixer aquest producte als assistents i parlaran dels reptes que suposa la seua comercialització. Aquelles persones interessades a assistir gratuïtament a aquestes xarrades, poden inscriure’s en www.trufamaestrat.es o cridant a l’ajuntament d’Albocàsser abans del 22 de febrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.