fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Alcalà de Xivert tanca la seua Fira de la tomata de penjar més participativa

Alcalà de Xivert tanca la seua Fira de la tomata de penjar més participativa

Els productors quantifiquen la venda en 3.000 quilos de tomata de penjar.

Alcalà de Xivert ha tancat la Fira de la tomata de penjar més participativa de les quatre edicions que s’han celebrat. La important afluència de públic s’ha notat en la venda dels més de 60 llocs, sobretot on es podia adquirir la tomata de penjar, amb la certificació de la Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana. En total, es calcula que, en els dos dies de la fira, s’han venut uns 3.000 quilos de tomata de penjar, el que “suposa la venda més important que hem tingut en els quatre anys d’història de la Fira i ens confirma que estem pel bon camí, pel que fa a la promoció i difusió del nostre producte més emblemàtic “, ha confirmat la regidora de Cultura, Maria Agut.

Des de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, s’ha volgut reconèixer avui als agricultors locals que es dediquen al cultiu de la tomata de penjar, integrats en l’Associació de Productors de tomata de penjar. “Sense ells no seria possible poder dur endavant aquesta fira que, tot i que compta amb la participació de tot el poble, es bolca en un producte singular, pel seu cultiu i manipulació totalment artesanal”, ha destacat l’alcalde Francisco Juan.

Els showcookings i demostracions gastronòmiques en què s’han explicat les propietats i aplicacions de la tomata de penjar a la cuina i les visites al campanar i església de la localitat han centrat també l’interès dels assistents a la fira. Restaurants d’Alcalà i Alcossebre seguiran oferint durant les pròximes setmanes menús temàtics amb tomata de penjar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.