fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim assenta el seu lideratge en festivals musicals gr脿cies a la seua aposta per la cultura segura

Benic脿ssim assenta el seu lideratge en festivals musicals gr脿cies a la seua aposta per la cultura segura

Benic脿ssim encara Fitur 2022 amb una agenda de festivals, 鈥渄emostrant que la cultura, a m茅s de necess脿ria, pot ser segura鈥 .

Benic脿ssim assenta el seu lideratge en festivals musicals gr脿cies a la seua aposta per la cultura segura durant aquest 煤ltim any. M茅s de 100.000 assistents han pogut gaudir de m煤sica nacional i internacional en directe en el Recinte de Festivals en 2021 malgrat les limitacions degudes a la pand猫mia. Una oferta cultural de primer nivell que sumaran durant el pr貌xim estiu a la seua agenda, el Festival Internacional de Benic脿ssim (FIB) i el Rototom Sunsplash que tornaran al llarg d’aquest 2022, despr茅s d’una xicoteta aturada per la pand猫mia. Aquests dos hist貌rics festivals van aconseguir entre els dos m茅s de 315.000 assistents en 2019.

鈥淗em demostrat que la cultura a m茅s de necess脿ria pot ser segura. Benic脿ssim 茅s sin貌nim de ciutat de festivals, i fins i tot en aquest any at铆pic li hem donat la benvinguda a dos nous esdeveniments musicals. L’aposta de l’equip de govern per la cultura de qualitat i la cultura segura ha donat els seus fruits. Treballant de la m脿 dels promotors ens ha perm茅s adaptar-nos i oferir nous formats que continuen posicionant Benic脿ssim com a ciutat de refer猫ncia a Espanya de la m煤sica en directe鈥, ha declarat l’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu茅s.

Benic谩ssim assisteix a Fitur 2022, un de majors aparadors tur铆stics de l’any dins del recinte destinat a la Comunitat Valenciana. 鈥淓l nostre objectiu 茅s a m茅s, que el recinte de festivals siga un espai pioner en sostenibilitat econ貌mica, social i mediambiental. Un ambici贸s repte per a adaptar la seua funcionalitat, amb un projecte sostenible que aconseguisca la integraci贸 plena a la ciutat i convertisca en un gran parc a l’aire lliure que permeta ser utilitzat durant tot l’any perqu猫 tots els ve茂ns puguen gaudir鈥, ha concl貌s Marqu茅s.

En l’estiu de 2021 han passat per les taules de la Ciutat de Festivals grans artistes com Raphael, Rozal茅n, Pablo L贸pez, Izal, Vanesa Mart铆n, Antonio Orozco, Estopa, Omar Montes, Aitana, Vetusta Morla, Amaral, Love of Lesbian, Ana Torroja o Camilo entre altres grans, en total m茅s de 100 artistes de les llistes de m煤sica m茅s buscades. A m茅s, ja a la tardor el SanSan Festival si b茅 va baixar el tel贸 de la temporada en el municipi, es va convertir en el primer esdeveniment d’aquestes caracter铆stiques en l’anomenada 鈥渘ova normalitat鈥 a Espanya i a la Comunitat Valenciana, sent pionera a aprovar un protocol sanitari per a la celebraci贸 d’esdeveniments i festivals multitudinaris i a l’aire lliure.

Benic脿ssim compta tamb茅 amb hist貌riques cites musicals de diferents estils, 鈥渆s tracta de cert脿mens molt arrelats en el territori. Entre aquests ineludibles festivals trobem el Benic脿ssim Blues Festival que compleix en 2022 el seu des茅 aniversari, el Certamen Internacional de guitarra Francisco T谩rrega -un dels festivals m茅s antics i amb m茅s prestigi del m贸n- que enguany compleix la seua 55a edici贸 o el Benic脿ssim Flamenco Fusi贸n Gastro Festival鈥, ha destacat la regidora de Turisme, Cristina Fern谩ndez.

Cal recordar que ja estan confirmades les dates de la majoria d’aquests festivals de refer猫ncia per a aquest 202: el SanSan Festival es dur脿 a terme a l’abril (14, 15 i 16), mentre que el FIB ha empla莽at als seus seguidors del 14 a 17 de juliol; el Festival Europeu de Reggae per excel路l猫ncia, el Rototom Sunsplash, es concentrar脿 del 16 al 22 d’agost. Per la seua part Mar de Sons se celebrar脿 el mes de juny i LUCE Benic脿ssim ho far脿 al juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.