fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana fa públics els detalls de la vuitena edició dels Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules

Borriana fa públics els detalls de la vuitena edició dels Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules

Per segon any consecutiu, el certamen culinari se celebra de forma conjunta amb els municipis que conformen la marca Castelló Sud, i a més de Borriana, Moncofa, Nules, La Llosa i Almenara també oferiran menús temàtics.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer tots els detalls de la que ja és la vuitena edició de les «Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules» que a partir del cap de setmana vinent tindran lloc en diferents poblacions que es troben englobades dins de la marca turística Castelló Sud. Tal com ja s’ha fet en ocasions anteriors, la celebració de les Jornades s’amplia als municipis de Nules, Moncofa, La Llosa i Almenara, que després de la bona experiència i els resultats de participació d’altres edicions, no han dubtat a tornar a proposar als seus establiments de restauració l’elaboració d’un menú especial per a la celebració del certamen culinari.

Segons ha detallat el regidor de l’àrea turística a Borriana, Santiago Zorío, les Jornades dedicades a la Taronja i la Clemenules creixen cada any tant a Borriana com en la resta de municipis de l’àrea de Castelló Sud que s’han anat sumant a la iniciativa. En aquesta ocasió Borriana aconseguirà la no gens menyspreable xifra d’onze restaurants que oferiran el menú especial, mentre que Moncofa també ha seguit sumant participants amb un total de nou i La Llosa i Nules n’aportaran dos, i Almenara un total de cinc establiments».

Els primers menús en els quals la Taronja i la Clemenules seran l’ingredient que marcarà cadascun dels plats començaran a servir-se divendres que ve 20 de gener, i els comensals que es decidisquen per provar algun dels menús elaborats especialment per a l’ocasió podran participar en les jornades fins al dia 5 de febrer. A Borriana, els restaurants participants són: La Cabanenca Gastrocarnisseria , el Cercle Fruiter, la pizzeria Da Paolo, el Restaurant Mestral, el Restaurant El Morro, el Restaurant San Marino, Savarin Arrosseria Restaurant, Scala Restaurant, Pizzeria Ristorante Pinocchio, Restaurant Nàutic Borriana, i La Taverna de Ricardo.

Els preus dels menús van des dels 16 als 25 euros, per la qual cosa aquelles persones que es llancen a participar de les Jornades Gastronòmiques podran trobar una infinitat d’elaboracions com sashimi amb vinagreta de taronja, amanida de clemenules amb formatge fresc, broquetes de llagostins amb mango i navelina, carpaccio de tonyina amb cítrics o foie micuit amb taronja caramel·litzada. Són solament alguns de les desenes de plats elaborats pels restauradores de Borriana que tal com ha recordat Zorío «de nou han mostrat una predisposició total a participar d’unes jornades que vuit anys després de la seua primera edició no han parat de créixer i que de nou esperem que suposen un gran atractiu tant per a visitants com per a la ciutadania de Borriana, que segur que torna a respondre provant els menús a l’esforç que es fa des dels establiments, i a la crida de la regidoria de Turisme a seguir consumint els nostres productes a la nostra ciutat».

Leave a Reply

Your email address will not be published.