fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana promocionar脿 la seua hist貌ria, la cultura i la gastronomia en Fitur 2022

Borriana promocionar脿 la seua hist貌ria, la cultura i la gastronomia en Fitur 2022

Enguany el consistori realitzar脿 una demostraci贸 culin脿ria en directe i una degustaci贸 amb el peix de la llotja de Borriana i el coent com a protagonistes, per a posar en valor el sector pesquer local i la gastronomia.

Les activitats per a dinamitzar la cultura, la hist貌ria, el patrimoni i la gastronomia ser脿 la principal basa amb qu猫 l’Ajuntament de Borriana es presenta aquesta setmana en la nova edici贸 de la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2022. A m茅s, la gastronomia, les festes i les platges tindran tamb茅 un pes espec铆fic en la primera gran fira del turisme mundial que se celebra a Madrid del 19 al 23 de gener.

La delegaci贸 de Borriana, encap莽alada per la regidora de Turisme, Sara Molina, i el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Mar铆tima, Vicent Aparisi, estar脿 present en la Fira dijous 20 i divendres 21, en la jornada dedicada a la Comunitat Valenciana.

Sara Molina ha assegurat que l’aparador de Fitur 鈥溍﹕ molt important per a mostrar tot el potencial de Borriana i comptem amb propostes decisives entre les quals la cultura, l’oci, la gastronomia, l’esport, la sostenibilitat i la inclusi贸 s贸n fonamentals鈥.
Des de primera hora del mat铆 es promocionaran els atractius de la capital de la Plana Baixa: la Borriana mediterr脿nia, hist貌rica, medieval, modernista amb la nova senyalitzaci贸 i les audioguies, i tamb茅 la gastronomia, la qualitat i la seguretat de les seues platges.

Showcooking
La pres猫ncia del municipi en Fitur, a m茅s, destaca enguany amb l’est铆mul d’una demostraci贸 culin脿ria en directe amb el peix de la llotja de Borriana com a protagonista, juntament amb el coent, per a degustar entre els assistents a la fira.

Un showcooking que est脿 previst per al divendres 21 en el qual s’elaborar脿 un ‘arr貌s mel贸s’ amb la col路laboraci贸 i presentaci贸 del xef i professor de la Xarxa de CdT, Joan Clement, que l鈥檈laborar脿 amb llagostins i canana, i amb un toc singular amb la incorporaci贸 del coent, un producte pr脿cticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa, i on explicar脿 la hist貌ria i les peculiaritats dels productes frescos i genu茂ns de Borriana i les diverses 鈥榖ondats鈥 de la ciutat.

En la cita madrilenya s’aprofitar脿, ha destacat Vicent Aparisi, per a posar en valor el sector pesquer local a trav茅s de la gastronomia i el sector de la restauraci贸, sens dubte, “un dels nostres avantatges competitius 茅s la nostra gastronomia de qualitat basada en els productes frescos de la nostra llotja, i Fitur 茅s un aparador perfecte per a aquesta simbiosi”, ha manifestat, i ha agra茂t als dos sectors la seua implicaci贸.

鈥淯nir la promoci贸 gastron貌mica a la del sector pesquer local, comptant amb la col路laboraci贸 de la Confraria de Pescadors de la localitat, li confereix autenticitat i una qualitat extraordin脿ria. Anar units suma sempre”, ha valorat.

Hist貌ria i patrimoni
D’altra banda, segons ha explicat Sara Molina, tamb茅 es tracta d鈥欌渆videnciar la conservaci贸 i recuperaci贸 de la nostra hist貌ria i patrimoni, per a posar en valor la petjada que han deixat a la nostra ciutat les tres civilitzacions que l’han habitada: la cultura musulmana, la cristiana i la jueva鈥.

Un al路licient que unit a 鈥渓a bellesa de les nostres platges, l’excel路l猫ncia en la qualitat de les aig眉es, al costat de la seguretat sanit脿ria, la neteja, l’accessibilitat, la sostenibilitat mediambiental, s贸n el millor reclam per al turisme de proximitat, en aquesta 猫poca tan dif铆cil que estem travessant amb la pand猫mia鈥, ha precisat.

La responsable de Turisme ha manifestat que durant aquesta jornada estem donant a con猫ixer i difonent 鈥渆ls nostres productes i recursos m茅s representatius鈥, per a impulsar 鈥渆l turisme nacional i de proximitat com a font per a la dinamitzaci贸 cultural o econ貌mica de la nostra ciutat鈥.

Una oferta tur铆stica basada en 鈥渢otes les possibilitats de Borriana, amb la nostra costa banyada pel Mediterrani, la cultura i patrimoni, la hist貌ria, la naturalesa, la gastronomia, l鈥檕ci, etc. i aconseguir que cada vegada m茅s persones les coneguen i les gaudisquen鈥.

En definitiva, ha subratllat Sara Molina, en Fitur 2022 Borriana 鈥渢orna a apostar pels seus grans atractius: el patrimoni cultural, la hist貌ria, les platges, l’oferta esportiva, la gastronomia, les possibilitats d’oci, la m煤sica i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.