fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 promou el consum de productes locals i ecol貌gics entre escolars

Castell贸 promou el consum de productes locals i ecol貌gics entre escolars

Un centenar d’estudiants visiten el Mercat Central i coneixen la import脿ncia de consumir fruites i verdures de temporada.

Qu猫 茅s l’alimentaci贸 sostenible, qu猫 s贸n els productes de quil貌metre 0 o per qu猫 茅s important consumir fruites i verdures de temporada. Aquests s贸n alguns dels conceptes que aprenen el centenar d’estudiants que s’han adherit a la primera campanya Consumeix local, vine al Mercat Central promoguda per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura. La regidora Sara Us贸 ha explicat que aquesta activitat forma part del paquet de propostes que es presenta als col路legis de Castell贸 a principi de curs.

En aquesta primera edici贸 s’han sumat els col路legis Benadressa, Castell Vell i Gaet脿 Huguet, amb un total de 100 participants entre els tres centres docents. “L’activitat es divideix en dues parts. La primera consisteix en una xarrada formativa en les instal路lacions del col路legi sobre alimentaci贸 sostenible i la segona, en una visita al Mercat Central on poden veure in situ el que se’ls ha explicat en l’aula”, ha apuntat Us贸.

Entre els conceptes que s’aborden, s’inclouen l’alimentaci贸 saludable i sostenible; la import脿ncia de consultar i sol路licitar informaci贸 en les etiquetes dels productes o ben preguntant en el mercat; els problemes actuals derivats de la sobreexplotaci贸 dels recursos naturals i la deterioraci贸 d’alguns ecosistemes naturals; la necessitat de comprar aliments locals, de km 0 que generen menys contaminaci贸; la import脿ncia de consumir fruites i verdures de temporada o els productes ecol貌gics.

“Els continguts s’adapten a l’edat dels participants i s’expliquen d’una manera amena perqu猫 la informaci贸 siga m茅s atractiva. D’aquesta manera, 茅s m茅s f脿cil conscienciar a l’alumnat dels avantatges de consumir local”, ha insistit la regidora de les 脿rees de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura.

Despr茅s d’aquesta xarrada, que dura un m脿xim d’una hora, els i les estudiants visiten el Mercat Central. El gerent, Jos茅 Luis Hern谩ndez, guia el recorregut pels llocs i explica en cadascun els productes que ofereixen. “Es tracta de la primera edici贸 d’aquesta campanya amb la qual es pret茅n inculcar l’avantatge dels productes locals i de proximitat i acostar-los al Mercat Central, de manera que des de xicotets es familiaritzen amb els llocs i els productes que es poden trobar”, ha concl貌s l’edil Sara Us贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.