fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló reunirà a 30 confraries gastronòmiques de tot el país en el mes de maig

Castelló reunirà a 30 confraries gastronòmiques de tot el país en el mes de maig

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat la celebració de la XII Trobada Nacional de Confraries Gastronòmiques a la nostra ciutat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la regidora de Turisme, Patricia Puerta, i el president de la Confederació Europea de Confraries Gastronòmiques, Carlos Martín, han presentat avui la XII Trobada Nacional de Confraries Gastronòmiques que se celebrarà del 26 al 28 de maig en la nostra ciutat. Aquesta trobada -que se celebrarà en el Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) gràcies a la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme- reunirà en la capital de la Plana a prop de 30 confraries de tot el país, i alguna entitat internacional, i s’espera una afluència propera a les 200 persones.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta “bona notícia per a Castelló”. “Des del primer moment hem anunciat el nostre compromís per a posar en valor les grans potencialitats de la nostra ciutat: les nostres platges i paratges naturals; les nostres festes de la Magdalena, de caràcter internacional, i, sobretot, la nostra riquesa gastronòmica”. Marco ha afirmat que gràcies a aquest congrés “donarem a conèixer nostra excel·lent gastronomia i la qualitat dels nostres productes locals per tot el país”. Per a finalitzar, ha acabat destacant que posar en valor la nostra gastronomia com a atractiu turístic és una forma de generar més economia i més llocs de treball.

Per la seua banda, Patricia Puerta ha explicat que estem davant una oportunitat única perquè aquests ambaixadors de la gastronomia coneguen la nostra gastronomia i la nostra ciutat, i ha destacat que aquesta trobada “és un altre pas més per a consolidar a Castelló com a referent turístic nacional i internacional”. En aquest sentit ha recordat que “enguany tornem a organitzar el Congrés Gastronomia i Vi, que una vegada més reunirà als millors professionals de la cuina, del vi i de la restauració” i continuem amb altres accions com la Ruta de la Tapes Sabors o les diferents Jornades Gastronòmiques temàtiques que es realitzen al costat de l’Associació Grau Gastronòmica i en la qual el peix és el protagonista indiscutible.

Carlos Martín, president de la Confederació Europea de Confraries Gastronòmiques, s’ha mostrat convençut de l’èxit d’aquesta trobada i ha destacat les nombroses qualitats que té la ciutat de Castelló per a acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. “Convertirem Castelló en la capital dels arrossos d’Espanya” ha afegit.

Tant Marco com a Puerta han volgut agrair el treball que està realitzant l’Associació de Confraries Gastronòmiques i, especialment, la Confraria de l’Arròs i la Taronja, de l’associació castellonenca L’Host del Castell Vell, que ha jugat un paper fonamental a l’hora de poder organitzar aquest esdeveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.