fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 Ruta de Sabor incorporar脿 el peix de la prov铆ncia com un dels productes m茅s emblem脿tics de la nostra terra

Castell贸 Ruta de Sabor incorporar脿 el peix de la prov铆ncia com un dels productes m茅s emblem脿tics de la nostra terra

El diputat Roig es reuneix amb les confraries de pescadors per a establir els criteris d’incorporaci贸 dins del projecte.

La marca de productes aut貌ctons que impulsa la Diputaci贸 per a potenciar les oportunitats del sector agroalimentari, Castell贸 Ruta de Sabor, incorporar脿 el peix de la prov铆ncia com un dels productes m茅s emblem脿tics de la gastronomia provincial. Aix铆 ho ha anunciat el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, despr茅s de reunir-se amb els secretaris de les principals confraries de pescadors de Castell贸 (Manuel Albiol, de Castell贸, Agust铆n Claramonte, de Borriana, Jaime Federico, de Vinar貌s, Silvia Ferrer, de Benicarl贸 i Jes煤s Mart铆nez, de Pen铆scola).

La trobada de treball tenia com a objectiu establir les bases per a la incorporaci贸 del peix de Castell贸 dins del projecte i la creaci贸 de la sectorial del peix que ser脿 la que establisca els requisits per a l’煤s de la marca, tal com ja ocorre en altres sectors.

Aix铆, tal com ha explicat el diputat Roig, “la qualitat i l’origen s贸n dos valors claus en la marca Castell贸 Ruta de Sabor, i 茅s per a莽貌 que tots estem d’acord en el fet que la condici贸 perqu猫 el peix puga utilitzar la marca 茅s que procedisca de llotja i que venja identificat amb la data de captura i desembarcament”. En aqueix sentit, el diputat ha concretat que “nom茅s estar脿 permesa la incorporaci贸 del peix de piscifactoria en el cas de les aig眉es continentals amb la truita de riu, la resta han de ser pescats i mariscs salvatges i alimentats de manera natural”.

6.000 caixes que identificaran Castell贸 Ruta de Sabor
Amb tal de facilitar la identificaci贸 del peix de Castell贸 Ruta de Sabor, aquest arribar脿 des de les embarcacions fins a la sala de subhastes, i m茅s tard a peixateries i restaurants carregat en 6.000 caixes que la Diputaci贸 va a editar amb el logotip de la marca que identificaran que el peix procedeix d’aig眉es de Castell贸.

En aqueix sentit, Castell贸 Ruta de Sabor en col路laboraci贸 amb les confraries de pescadors, vetlar脿 per la correcta comercialitzaci贸, evitant l’adulteraci贸 de les caixes amb exemplars pescats en altres llocs o importats i la utilitzaci贸 de la marca en comer莽os no autoritzats. Per a a莽貌, es duran a terme controls peri貌dics en les quals es justificar脿 el producte en venda mitjan莽ant factures i documentaci贸 aportada per la llotja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.