fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló tempta al paladar amb les seues X Jornades de “l’Arròs a Banda”

Castelló tempta al paladar amb les seues X Jornades de “l’Arròs a Banda”

Des del passat 6 de novembre i fins al 6 de desembre, 12 restaurants del districte marítim del Grau proposen menús basats en este plat tradicional.

Hi ha infinitat d’arrossos –de mar i muntanya, de marisc, negre, de verdures… I després està l”Arròs a banda’, que ve a ser un ‘dues x un’! Un guisat mariner típic de la cuina llevantina que Castelló posa en valor amb unes Jornades Gastronòmiques que arriben a la seua 10a edició. Una dotzena de restaurants proposen les seues pròpies versions d’este ‘plat doble’, amb menús entre 25 i 35 €, beguda a part. Una saborosa excusa per a una escapada culinària a la capital de la Plana.

Que poc podien imaginar els pescadors castellonencs d’antany que aqueix senzill guisat mariner amb el qual s’alimentaven en plena faena s’acabaria convertint en una selecta menja, un els més singulars de la variada gastronomia del llevant mediterrani. La recepta era ben simple: amb els peixos menys cotitzats en llotja i creïlles elaboraven un guisat. Quan estava llest, es retirava el peix i les creïlles –en una safata– i amb el caldo es cuinava l’arròs. Tots dos plats se servien per separat; havien creat …L’arròs a banda!

Castelló va posar en valor este ‘plat doble’, deliciós i contundent, gestant fa una dècada les Jornades de l”Arròs a banda’. En l’edició d’enguany, una dotzena dels més importants restaurants del Grau, el districte marítim, s’han unit proposant menús entre 25 i 35 euros (IVA inclòs i beguda a part) en els quals el plat principal és la seua particular versió de l”Arròs a banda’, variant els peixos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.