fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença a Culla l’activitat per la Fira de la Tòfona amb la qual Diputació potencia el benefici d’aquest fong en la província

Comença a Culla l’activitat per la Fira de la Tòfona amb la qual Diputació potencia el benefici d’aquest fong en la província

Castelló Ruta de Sabor, present en la jornada ‘Cuina amb tòfona negra’, que ha congregat a cuiners de tota la Comunitat.

El municipi castellonenc de Culla ha acollit aquest matí la primera de les activitats contemplades en la XIII Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat amb la qual el Govern Provincial col·labora per a potenciar el benefici que suposa la tòfona per a la província de Castelló. A través de la marca-guia de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor, la Diputació ha estat present en la jornada ‘Cuina amb tòfona negra’, que ha congregat a desenes de cuiners i especialistes del sector de l’hostaleria per a conèixer les més diverses aplicacions gastronòmiques d’aquest fong tan preuat.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha posat en valor “la capacitat d’aquesta trobada no solament des d’una perspectiva gastronòmica sinó també per a millorar el coneixement científic que tenim de la tòfona. Avui ha sigut el sector hosteler i el cap de setmana vinent seran els productors, els científics i tots els afeccionats a la tòfona des de les més variades perspectives els que es donaran cita a Culla en la mostra”.

“És molt important la implicació que estan tenint els ajuntaments de la zona del Maestrat, de la mà de la Diputació, en el salt qualitatiu que està donant el sector tofonícola de la província, amb enormes possibilitats econòmiques de futur per als pobles de l’interior. En aquest cas, parlem a més d’una cita que està consolidada en el sector, que compta amb enorme participació de tots els productors i que repercuteix que els hotels de la zona s’òmpliguen, els nostres restaurants amb les jornades gastronòmiques també i que la província de Castelló siga referent d’aquest preuat fong per a tots aqueixos públics. En definitiva, el nostre esforç es dirigeix a posicionar a la província com a productora de tòfona i que revertisca en riquesa per a les seues gents”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.