fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença la fase final del Pla Gastronòmic a Benicarló amb les reunions amb els agents involucrats

Comença la fase final del Pla Gastronòmic a Benicarló amb les reunions amb els agents involucrats

La primera taula va reunir representants d’allotjaments turístics, empreses de turisme actiu, guies turístics i el sector primari, entre d’altres. El document definitiu amb les conclusions, objectius i estratègies estarà acabat a finals de juny.

La redacció del Pla Director de Turisme Gastronòmic, que ha d’establir les estratègies i actuacions de futur per a millorar la competitivitat de Benicarló, està arribant a la recta final. Ahir per la vesprada va tindre lloc la primera de les taules de contacte amb els agents implicats, que va reunir representants d’empreses de turisme actiu, guies turístics, propietaris d’allotjaments turístics, comerciants (representats a través de la Unió de Comerços i l’Associació de Venedors del Mercat) i sector primari, representat per la Cooperativa Agrícola Benihort i la Confraria de Pescadors.

La reunió va servir per a recollir les aportacions dels diferents agents, que van poder opinar a través d’un guió que contenia preguntes relatives als recursos turístics de Benicarló, l’oferta gastronòmica actual, els productes més valorats, la qualitat dels productes, la gastronomia com a motor econòmic, el turisme sostenible o la innovació i les noves tecnologies.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, s’ha mostrat convençuda que «aquest Pla ens ajudarà a descobrir les nostres potencialitats i a diversificar el producte turístic de Benicarló, sempre des d’una perspectiva integral, sostenible i de consens entre els diferents actors econòmics i socials». La regidora ha assegurat que «és fonamental que tots els agents implicats treballem junts en aquesta definició de l’oferta turística gastronòmica, perquè només així podrem crear un producte competitiu sobre el qual construir un desenvolupament turístic i de l’economia local potents».

«Estem molt ben posicionats gastronòmicament —ha reconegut Isabel Cardona—, i és el moment de concretar accions, eines de treball i estratègies que ens permeten explotar-ho al màxim».

Calendari complet fins a finals de juny

Després d’aquesta primera taula, vindran dos taules més: una específica amb el sector de la restauració, prevista per a finals de maig, i una altra amb els grups polítics amb representació municipal (PSPV-PSOE, PP, Ciudadanos i Compromís) que es durà a terme a primers de juny.

Prèviament a aquestes taules, l’empresa encarregada de la redacció del Pla, ja havia començat la fase de recollida de dades a través d’entrevistes individuals que va realitzar amb representants de l’associació Benicarló Gastronomia, el xef Raúl Resino (que compta amb una Estrella Michelin), la Confraria de Pescadors, el Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló i la Unió de Comerços.

Una vegada finalitzades les taules, es processaran totes les dades i es redactaran les conclusions, de manera que a finals de juny està previst que estiga llest el Pla Director de Turisme Gastronòmic de Benicarló, amb els objectius, les estratègies i les actuacions que s’hauran de dur a terme per a fer de Benicarló una destinació amb un major dinamisme turístic i econòmic i una major activitat turística i gastronòmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.