fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El “Coent” de Borriana ja compta amb la distinci贸 de marca de qualitat CV

El “Coent” de Borriana ja compta amb la distinci贸 de marca de qualitat CV

La Conseller铆a d’Agricultura i Medi ambient concedeix la denominaci贸 especial per el coent per ser un producte amb valors peculiars de tipus qualitatiu, sociocultural o econ貌mic.

Els famosos “coents” de Borriana seran encara m茅s coneguts i representatius de la ciutat de Borriana despr茅s que la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Clim脿tic i Desenvolupament Rural els haja incl貌s dins de la distinci贸 especial CV, que a partir d’ara servir脿 com a marca de qualitat en la seua distribuci贸 i venda. Aix铆 ho ha comunicat la regidora de l’脿rea de Promoci贸 Econ貌mica i Comer莽 de l’Ajuntament de Borriana, Inma Carda, qui ha assenyalat que 鈥渆stem molt satisfets de veure com el treball realitzat durant els 煤ltims mesos perqu猫 es reconeguin els coents com a producte d’especial qualitat i amb una elaboraci贸 artesana ha tingut els seus fruits. Avui els nostres comerciants i artesans estan d’enhorabona pel salt promocional i qualitatiu d’un producte tan nostre鈥.

Des de fa diversos mesos, tant la regidoria dirigida per Carda com la de Turisme, han treballat perqu猫 la distinci贸 especial an茅s una realitat. Tal com destaca el mateix edil del departament tur铆stic, Santi Zor铆o, 鈥渆ntre ambdues regidories vam decidir comen莽ar a realitzar tots els tr脿mits necessaris per arribar on estem avui, ja que fa falta que una empresa especialitzada en aquest tipus d’estudis o auditories certifiqui tots els aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de lliurar la distinci贸, com s贸n la seva elaboraci贸 totalment artesanal o la utilitzaci贸 de determinats productes鈥. La mateixa impulsora de l’estudi i posterior aprovaci贸 per part del Consell, Inma Carda, ha volgut puntualitzar que 鈥渉em destinat prop de 4.000 euros als estudis i informes necessaris per obtenir aquesta distinci贸, ja que estem conven莽uts i les estad铆stiques sobre altres productes aix铆 ho corroboren, que a partir d’ara la promoci贸 i distribuci贸 del producte ser脿 molt m茅s 脿mplia i beneficiosa per a aquells que els comercialitzen鈥.

Tal com s’assenyala en el Diari Oficial de la Generalitat, i una vegada analitzats els informes t猫cnics sobre aquest tema, 鈥渆ls coents presenten les caracter铆stiques d’elaboraci贸 i la qualitat suficients鈥 com per passar a formar part d’aquells productes que es poden acollir i s’impulsaran dins de les iniciatives dels operadors econ貌mics sol路licitats per Borriana amb anterioritat a la Conselleria.

Per arribar a aquesta denominaci贸, la documentaci贸 oficial de la Generalitat especifica que s’han tingut en compte aspectes com les mat猫ries primeres utilitzades, el proc茅s de elaboraci贸 del producte, la forma i les dimensions estandarditzades, l’envasament i el posterior etiquetatge del producte que a partir d’ara es marcar脿 amb el distintiu de qualitat CV.

A partir d’ara, els 鈥渃oents鈥 de Borriana compten amb un nou impuls en forma de distinci贸 qualitativa que el consistori ha aconseguit recon猫ixer per part del Consell i que se sumeixi a les campanyes o esdeveniments de promoci贸 com la Fira del Coent, que cada any t茅 lloc durant les festes patronals de la Miseric貌rdia i que en les dues 煤ltimes edicions ha registrat un augment de p煤blic i participaci贸 gr脿cies a la decisi贸 d’artesans i regidoria de Comer莽 de traslladar-la fins a la pla莽a de la Merc猫, on centenars de persones van poder seguir degustant o coneixent per primera vegada un dels productes m茅s t铆pics i representatius de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.