fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El I Mercat Gastronòmic d’Almassora potenciarà la taronja i l’arròs en unes jornades de suport a l’hostaleria local

El I Mercat Gastronòmic d’Almassora potenciarà la taronja i l’arròs en unes jornades de suport a l’hostaleria local

El cicle, previst per a novembre, inclou demostracions de cuina en directe.

L’Ajuntament d’Almassora impulsarà el I Mercat Gastronòmic el pròxim mes de novembre. L’arròs i la taronja seran els ingredients indispensables en aquestes jornades pioneres que tenen com a objectiu promoure els productes de la terra, dinamitzar l’activitat d’oci i recolzar a l’hostaleria del municipi en un mes sense activitat d’oci extraordinària.

El regidor de Comerç, Santiago Agustí, ha avançat que el Mercat Gastronòmic es desenvoluparà durant els tres primers caps de setmana de novembre. D’aquesta forma, els dissabtes i diumenges, els restaurants d’Almassora que s’adherisquen a la iniciativa oferiran menús de migdia elaborats amb aquests ingredients i a un preu tancat convingut amb anterioritat.

Per a açò, l’edil es reunirà amb els responsables de bars i restaurants al setembre i els traslladarà aquesta possibilitat per a tancar la programació amb els suggeriments dels hostelers. “Al cap i a la fi, el cicle està pensat per a reactivar la seua activitat, per la qual cosa és fonamental que ens facen arribar qualsevol proposta perquè aquesta primera edició siga un èxit i redunde en un benefici econòmic per als negocis d’Almassora”, ha assenyalat.

A més dels menús dels locals, els divendres previs a aquests caps de setmana, els dies 4, 11 i 18 de novembre, se succeiran les demostracions de cuina en directe a càrrec de xefs professionals de la província. El públic podrà acostar-se fins als fogons per a seguir d’a prop les elaboracions dels experts. “Volem obrir el cicle a la participació i unir l’oferta dels nostres negocis al nom dels grans cuiners de la terra experts en cuina mediterrània”, ha detallat Agustí.

Per la seua banda, la Regidoria de Cultura col·laborarà en l’organització del Mercat Gastronòmic amb activitats complementàries per a atraure al públic. El departament preveu programar actuacions musicals i infantils amb les quals ambientar el recinte i convidar als veïns a sumar-se a aquesta proposta nova.

Gastronomia, motor econòmic
El I Mercat Gastronòmic succeirà així a la segona edició del Foodie Fest, que es desenvoluparà en la plaça Pere Cornell d’Almassora els dies 16, 17 i 18 de sepiembre, i a la VI Ruta de la Tapa i el Vi, celebrada el passat mes d’abril. La intenció de l’equip de govern passa per reactivar les cites gastronòmiques com a motor de l’economia local i alternativa a l’oferta d’oci habitual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.