fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es presenten les VI Jornades de Cuina del Ranxo Mariner

Es presenten les VI Jornades de Cuina del Ranxo Mariner

Entre el 16 de setembre i el 12 d’octubre nou restaurants de Vinaròs oferiran menús especials i també s’ha organitzat una visita guiada al Port i al Mercat.

Aquest dimecres s’han presentat a la Diputació de Castelló les VI Jornades de Cuina del “Ranxo Mariner”, organitzades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs amb el suport de la mateixa Diputació.

Entre el 16 de setembre i el 12 d’octubre, el gust de la tradició pesquera omplirà les taules de nou restaurants de Vinaròs, posant en valor la tradició marinera i gastronòmica de la localitat, tal com ha assenyalat el diputat Pablo Roig, responsable de Castelló Ruta de Sabor.

“A més de recuperar la cuina tradicional de Vinaròs i posar de nou en vigència les seves exquisideses, aquesta iniciativa esdevé un dinamitzador turístic i econòmic”, ha assenyalat.

Els establiments que participen en aquestes jornades (Bergantín, La Isla, Rafel Lo Cristalero, Teruel, C’Antonio, Nou Parada, El Langostino de Oro, Vinya d’Alós i la Cuina de l’Adela), oferiran als seus clients menús especials de 28 euros, compostos per receptes tradicionals dels pescadors de la zona.

Entre els plats a provar es troba l’arròs a banda de suquet, el ‘all i pebre’ o la coneguda ‘bibicleta’, que recupera un antic costum de convertir el vermut i sifó en l’aperitiu previ als àpats, ha recordat el regidor de Turisme de Vinaròs, Domènec Fontanet, que ha convidat a tota la ciutadania a conèixer aquesta proposta gastronòmica.

A més dels menús, també hi haurà una visita guiada al Port i al Mercat, l’1 d’octubre a les 11:00 hores. “Aquesta activitat és un atractiu afegit per als turistes que ens visiten i que d’aquesta manera poden conèixer tot el procés des que es pesca el producte fins que arriba a la taula”, ha comentat Fontanet.

Per assistir a aquesta visita, s’ha de reservar el tiquet amb antelació a l’Oficina de Turisme local. Allà mateix els interessats podran sol·licitar també el corresponent llibre informatiu de les jornades, el qual també estarà disponible a la web de Turisme www.turisme.vinaros.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.