fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Éxit de la fira de la taronja

Éxit de la fira de la taronja

Diari Millars va comprovar in situ l’éxit de la fira.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Agricultura i Salut Pública, Sara Usó, han visitat aquest matí les I Jornades Gastronòmiques que celebra la nostra ciutat dins de la Fira de la Taronja. Amb l’objectiu de fomentar el consum i l’ús de les taronges de Castelló, l’ajuntament ha organitzat tot tipus d’activitats en les places Fadrell i Na Violant durant tot el cap de setmana.

Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja inclouen una trentena de llocs amb una participació destacada de restaurants i forns de pa, pastisseries i empreses de catering que elaboren dolços, melmelades o torrons amb taronges. A més, també participa el Gremi de Forners, com ja fa tots els diumenges de la Fira de la Taronja, i s’han instal·lat dues foodtrucks amb productes gastronòmics fets a força de taronges.

Sara Usó ha explicat que «els qui visiten les jornades podran trobar entre els expositors productes d’artesania elaborats amb taronges, degustar còctels i fins i tot adquirir algun perfum amb essència de taronja i, per descomptat, sucs”. Així mateix, la programació inclou un concurs escolar d’esprémer sucs, un altre concurs amateur de Coca de Taronja, un cooking show amb cuina en directe a càrrec de de Pablo Bravo, del restaurant Don Pedro, i un microcircuit de tapes.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit d’aquesta iniciativa i ha destacat que el Govern Local aposta per «reivindicar les taronges de Castelló com un producte gastronòmic d’especial valor que també pot tenir diferents usos en altres sectors gràcies a la seua versatilitat».

Leave a Reply

Your email address will not be published.