fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

[FOTOS] Cuinen paelles històriques amb anguila, pebrots o xoriç

[FOTOS] Cuinen paelles històriques amb anguila, pebrots o xoriç

El col·lectiu LocoXlapaella es va reunir el passat dimarts en el tancat l’Estell per a recrear receptes de paella de fa 100 anys.

A pocs quilòmetres de El Palmar, desenes de persones es van donar cita el passat dimarts per a cuinar paelles històriques. Receptes del plat més valencià soterrades en llibres de cuina antics i revistes de fa més de 70 anys van ser recreades de la mà de reconeguts xefs dins del Tancat l’Estell.

Cuiners com Juan Carlos Galbis o Adolfo Cucarella van donar forma a una recepta de 1857, on l’arròs va acompanyat d’ànec, pollastre, caragols, salsitxa i carxofes, una altra de 1913, on la paella està feta amb xoriç pésols, carxofes i mantega de porc, i una tercera de 1932, amb anguila, clòtxines, pebrots, pésols, calamars, llonganissa i llagostins.

A continuació, us deixem amb una galeria d’imatges de la jornada i els arrossos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.