Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia anima als ciutadans a consumir peix fresc

Gandia anima als ciutadans a consumir peix fresc

La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, ha fet una crida a la ciutadania perquè estos dies no deixe d’incorporar peix fresc al carro de la compra, sobretot procedent de la Llotja de pescadors del Grau.

Izquierdo ha recordat que la Confraria de Pescadors continua treballant, en ser declarat el sector pesquer estratègic durant l’estat d’alarma per l’epidèmia del coronavirus.

I ha recordat que el consum moderat de peix és molt beneficiós, sobretot per als sectors més vulnerables a esta crisi, com ara la gent gran: El peix conté greixos saludables que ajuden a retenir la vitamina D, indispensable per absorbir i fixar el calci a l’os. El peix conté abundants minerals com ara el seleni, el fòsfor, el fluor, el iode i discretes quantitats de vitamines com algunes del complex B, la A en peixos greixosos (tonyina, anguila, verat).

L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de peix perquè disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Este tipus de malalties són més comunes en persones d’edats avançades, i es recomana que s’introduïsca el peix en la seua dieta 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 també té un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglicèrids, millorant la circulació sanguínia. Esta reducció també afecta disminuint la pressió arterial i protegint el cor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.