fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Gandia anima als ciutadans a consumir peix fresc

Gandia anima als ciutadans a consumir peix fresc

La regidora delegada de Pesca, Al铆cia Izquierdo, ha fet una crida a la ciutadania perqu猫 estos dies no deixe d’incorporar peix fresc al carro de la compra, sobretot procedent de la Llotja de pescadors del Grau.

Izquierdo ha recordat que la Confraria de Pescadors continua treballant, en ser declarat el sector pesquer estrat猫gic durant l’estat d’alarma per l’epid猫mia del coronavirus.

I ha recordat que el consum moderat de peix 茅s molt benefici贸s, sobretot per als sectors m茅s vulnerables a esta crisi, com ara la gent gran: El peix cont茅 greixos saludables que ajuden a retenir la vitamina D, indispensable per absorbir i fixar el calci a l’os. El peix cont茅 abundants minerals com ara el seleni, el f貌sfor, el fluor, el iode i discretes quantitats de vitamines com algunes del complex B, la A en peixos greixosos (tonyina, anguila, verat).

L’Organitzaci贸 Mundial de la Salut recomana el consum de peix perqu猫 disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Este tipus de malalties s贸n m茅s comunes en persones d’edats avan莽ades, i es recomana que s’introdu茂sca el peix en la seua dieta 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 tamb茅 t茅 un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglic猫rids, millorant la circulaci贸 sangu铆nia. Esta reducci贸 tamb茅 afecta disminuint la pressi贸 arterial i protegint el cor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.