Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La 1a edició de la Fira Gastronòmica Alcossebre-Castelló Ruta de Sabor es tanca amb èxit d’assistència i vendes

La 1a edició de la Fira Gastronòmica Alcossebre-Castelló Ruta de Sabor es tanca amb èxit d’assistència i vendes

Part fonamental de l’èxit se l’emporten els actes paral·lels: tastos i showcookings amb els productes de Castelló Ruta de Sabor i productes propis com Pastes de Sempre.

La 1a edició de la Fira Gastronòmica Alcossebre-Castelló Ruta de Sabor, que s’ha celebrat este cap de setmana, s’ha tancat amb una valoració molt positiva per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre. La fira ha suposat donar a conèixer els productes integrats en la marca de la Diputació Castelló de Ruta de Sabor -olis, formatges, vins i licors, rebosteria, aperitius, dolços, etc-, amb especial interès per als quatre productes locals que formen part: la tomata de penjar d’Alcalà, els productes de Masia Ana, l’oli Bardomus i la cervesa artesanal La Típica.

A més, també es va promocionar la marca “Pastes de Sempre” en què s’integren establiments d’Alcalà-Alcossebre que comercialitzen productes de rebosteria elaborats seguint receptes antigues i productes tradicionals. L’assistència de públic ha estat constant durant tot el cap de setmana i, per part dels expositors, la valoració que fa a les vendes també és positiva. L’Alcalde Francisco Juan ha destacat “l’encert d’haver organitzat esta fira en un cap de setmana en el qual, a causa del pont de maig, ens visitaven moltes persones que han pogut visitar-la i consumir, dinamitzant així l’economia local. Estem satisfets perquè, al referent de la Fira de la tomata de penjar, sumem ara esta nova cita amb la gastronomia i el comerç de proximitat “i destacava” la col·laboració de la Diputació de Castelló i Castelló Ruta de Sabor per donar-nos l’oportunitat de ser el seu aparador al nord de la província”.

Una de les facetes més destacades de la fira ha estat la dels diferents actes que s’han realitzat a l’espai showcooking, amb diferents demostracions gastronòmiques amb elaboracions basades en els productes de Castelló Ruta de Sabor. Els showcookings van anar a càrrec del CdT Castelló, Taverna Pikapote, Can Roig, Ones de Xocolata i Dolç i Salat, Restaurant El Mirador i Mochila de Sabor. També es van celebrar dos tasts, el dissabte de vins IGP Castelló i el diumenge de mistela Mas de Rander maridada amb Pastes de Sempre. La regidora Alejandra Roca agraïa “la col·laboració de tots els que han participat i de col·lectius locals, com Custom Maestrat, que han contribuït al fet que la fira haja resultat un èxit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.