fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya ‘Naturalment’ tanca la primera edició amb una trobada de productors locals dins del Mes del Consum Responsable

La campanya ‘Naturalment’ tanca la primera edició amb una trobada de productors locals dins del Mes del Consum Responsable

La iniciativa, promoguda per la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, tancarà amb un mercat de quilòmetre 0 a la Casa dels Mundina el cap de setmana i amb el lliurament dels premis del concurs de ‘Joguines amb molta vida’.

La campanya Naturalment, impulsada per la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic per a conscienciar i sensibilitzar a la població tancarà la seua primera edició aquest mes amb una trobada de productors locals, dins del Mes del Consum responsable.

Així ho ha anunciat el regidor de l’àrea, Josep Pasqual Sancho, que ha fet un balanç de les activitats realitzades des de l’engegada de la iniciativa, en el mes de febrer, fins al passat mes de novembre, en les quals han participat 1.050 persones.

“És un resultat molt positiu, que demostra que la gent ha respost, ja que durant tot aquest temps hem realitzat més d’una vintena de tallers i activitats enfocades a les famílies, on han pogut adquirir tècniques per a fer canvis individuals i col·lectius a favor del medi ambient”, explica, al mateix temps que destaca que “500 dels assistents han sigut alumnes dels centres educatius; 400 pares i fills dels tallers per a famílies, i 150 han assistit a altres jornades específiques organitzades”.

Sancho, que ha recordat que entre les temàtiques tractades al llarg d’aquests mesos destaquen el canvi climàtic, l’aigua, l’agricultura, la biodiversitat, l’oci i el medi ambient, la mobilitat, els bio-residus i el reciclatge i aquest mes, el protagonista serà el consum responsable. “En un mes en el qual el consumisme ens envaeix amb l’arribada del Nadal, és important potenciar l’economia local i artesanal i que la gent entenga la necessitat d’adquirir els seus productes a professionals les creacions dels quals, a més de creativitat, ofereixen un valor afegit i es fomenta el consum responsable”, indica.

Per a açò, dins del Mes del Consum responsable, Naturalment ha organitzat els pròxims dies 17 i 18 de desembre una trobada de productors locals, que tindrà lloc en la Casa dels Mundina i que comptarà amb una dotzena de parades de quilòmetre 0.

“A més de poder conèixer millor i adquirir productes de la zona, tornarem a oferir un nou taller per a famílies, a més de tastos de cervesa i licor artesanal, tot açò amenitzat per actuacions musicals i activitats per als més menuts, en una agenda en la qual tampoc faltarà l’exposició dels treballs guanyadors del concurs Joguines amb molta vida, de la Fundació Tots Units”, assegura l’edil.

Tal com indica el president de Tots Units, Enric Reverter, serà el diumenge, a partir de les 11.30 hores, quan els guanyadors de la segona edició d’aquest certamen, centrat en l’elaboració de joguets amb materials reciclats, reben els seus premis.

“Enguany han participat 320 alumnes de 3er, 4t, 5é i 6é de primària dels centres educatius de la ciutat i finalment, els premiats en la categoria A (de 3er i tº) són els creadors de Titelles i de Fira, dos joguines elaborades en l’Angelina Abad, que s’exposaran en la trobada”, explica. Així mateix, en la categoria B (de 5é i 6é de primària), els treballs Bolos i Parchís, tots dos d’alumnes del Bisbe Pont són els guanyadors, mentre que el CEE La Panderola es portarà una menció especial del jurat “pel mèrit que ha suposat per als seus participants elaborar els seus projectes”, indica.

“Esperem que els ciutadans facen les seues compres nadalenques en aquesta trobada, en el qual podran trobar roba, sabates, jocs, il·lustracions i més”, conclou Sancho.

Leave a Reply

Your email address will not be published.