fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 potencia el mercat de la t貌fona de la prov铆ncia i l’economia rural en una Mostra que supera totes les expectatives

La Diputaci贸 de Castell贸 potencia el mercat de la t貌fona de la prov铆ncia i l’economia rural en una Mostra que supera totes les expectatives

El Govern Provincial amplia els cursos en la fira a Cat铆 a causa del gran inter茅s de visitants procedents d’altres zones d’Espanya.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha potenciat el mercat de la t貌fona i tamb茅 a l’inter茅s creixent per la t貌fona negra de la prov铆ncia amb l’organitzaci贸 d’una Mostra de la T貌fona Negra de l麓Alt Maestrat a Cat铆 que ha depassat totes les expectatives. I 茅s que el Govern Provincial ha hagut d’ampliar els cursos en la fira a Cat铆 a causa del gran inter猫s que estos han despertat en turistes i visitants vinguts de diferents zones d’Espanya a l’interior de la prov铆ncia amb motiu d’esta fira este cap de setmana.

Aix铆 ho ha corroborat el diputat de Desenvolupament Rural i alcalde del municipi, Pablo Roig, qui ha assegurat que “m茅s d’un centenar de persones vinculades al sector arribades de tota Espanya han apr茅s m茅s de la t貌fona de la prov铆ncia de Castell贸. Amb aix貌, continuem posicionant l’interior de Castell贸 com a territori productor d’una de les mat猫ries primeres culin脿ries m茅s preades a tot el m贸n. Alguna cosa que, sens dubte, ajuda a generar noves oportunitats als nostres pobles, amb un millor futur si sabem posicionar el nostre amb la qualitat que mereix”.

I 茅s que el diputat ha assegurat que el benefici de tan consolidada iniciativa a trav茅s de Castell贸 Ruta de Sabor, “no nom茅s se centra en l’important impacte directe que t茅 l’activitat d’esta finalitat de setmana en establiments de la zona. A m茅s, estem posicionant el nostre territori com a lloc productor de t貌fona, com a font de coneixement del cultiu d’este preuat fong, i aix貌 obre oportunitats a la nostra gent perqu猫 continuen apostant per quedar-se als seus pobles”.

Cal assenyalar en este sentit que amb esta consolidada iniciativa i una aportaci贸 de 10.000 euros per a la seva organitzaci贸, el Govern Provincial avan莽a en el seu comprom铆s amb la posada en valor i promoci贸 de la t貌fona a favor de la generaci贸 de riquesa i oportunitats de futur als pobles en els quals es produeix a l’interior de Castell贸. Tant 茅s aix铆 que han participat en els cursos visitants de llocs com Guadalajara, Cuenca, Terol, Madrid, Tarragona, Lleida o Barcelona.

Esta mostra 茅s una fira monogr脿fica que es repeteix cada any, de forma itinerant, en els municipis de Benassal, Culla, Cat铆 i Alboc脿sser, en el moment m茅s intens de la temporada de recol路lecci贸 de t貌fona i quan esta posseeix les seues majors propietats arom脿tiques i de sabor. Tant truficultors, t猫cnics, cient铆fics i comercialitzadors, consumidors habituals d’este producte tan emblem脿tic i excepcional, com els que desitgen acostar-se a ell per primera vegada, es donen cita anualment en este esdeveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.