fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló potencia el mercat de la tòfona de la província i l’economia rural en una Mostra que supera totes les expectatives

La Diputació de Castelló potencia el mercat de la tòfona de la província i l’economia rural en una Mostra que supera totes les expectatives

El Govern Provincial amplia els cursos en la fira a Catí a causa del gran interés de visitants procedents d’altres zones d’Espanya.

La Diputació de Castelló ha potenciat el mercat de la tòfona i també a l’interés creixent per la tòfona negra de la província amb l’organització d’una Mostra de la Tòfona Negra de l´Alt Maestrat a Catí que ha depassat totes les expectatives. I és que el Govern Provincial ha hagut d’ampliar els cursos en la fira a Catí a causa del gran interès que estos han despertat en turistes i visitants vinguts de diferents zones d’Espanya a l’interior de la província amb motiu d’esta fira este cap de setmana.

Així ho ha corroborat el diputat de Desenvolupament Rural i alcalde del municipi, Pablo Roig, qui ha assegurat que “més d’un centenar de persones vinculades al sector arribades de tota Espanya han aprés més de la tòfona de la província de Castelló. Amb això, continuem posicionant l’interior de Castelló com a territori productor d’una de les matèries primeres culinàries més preades a tot el món. Alguna cosa que, sens dubte, ajuda a generar noves oportunitats als nostres pobles, amb un millor futur si sabem posicionar el nostre amb la qualitat que mereix”.

I és que el diputat ha assegurat que el benefici de tan consolidada iniciativa a través de Castelló Ruta de Sabor, “no només se centra en l’important impacte directe que té l’activitat d’esta finalitat de setmana en establiments de la zona. A més, estem posicionant el nostre territori com a lloc productor de tòfona, com a font de coneixement del cultiu d’este preuat fong, i això obre oportunitats a la nostra gent perquè continuen apostant per quedar-se als seus pobles”.

Cal assenyalar en este sentit que amb esta consolidada iniciativa i una aportació de 10.000 euros per a la seva organització, el Govern Provincial avança en el seu compromís amb la posada en valor i promoció de la tòfona a favor de la generació de riquesa i oportunitats de futur als pobles en els quals es produeix a l’interior de Castelló. Tant és així que han participat en els cursos visitants de llocs com Guadalajara, Cuenca, Terol, Madrid, Tarragona, Lleida o Barcelona.

Esta mostra és una fira monogràfica que es repeteix cada any, de forma itinerant, en els municipis de Benassal, Culla, Catí i Albocàsser, en el moment més intens de la temporada de recol·lecció de tòfona i quan esta posseeix les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. Tant truficultors, tècnics, científics i comercialitzadors, consumidors habituals d’este producte tan emblemàtic i excepcional, com els que desitgen acostar-se a ell per primera vegada, es donen cita anualment en este esdeveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.